Дизайнер показва деколтето на Дева Мария

0
460

Модел, вдъхновен от Дева МарияКак можеш да си навлечеш всичкия обществен гняв в ревниво католическа страна? Начини много, но един от тях е особено приятен – да облечеш модели като Дева Мария, като забравиш да покриеш изцяло гърдите им. Които не са особено скромни по размер.

Реклама

Този начин е избрал чилийският моден дизайнер Рикардо Оярсун. Заради което католическата църква го е анатемосала по съответния ред. Дизайнерът смята да включи тези модели в ревю, което също е изложено на благочестивия гняв на църквата. Отделно група консервативни вярващи се е опитала по съдебен ред да спре ревюто, но без успех, за радост на демокрацията.

Моделите на Оярсун са вдъхновени от Дева Мария (те имат и ореоли), но не представляват нея. „Това е художествено изразяване. В него няма порнография, няма и секс”, казва дизайнерът. Явно обаче не всеки го разбира, ако съдим по телефонните заплахи срещу него и от екскрементите, с които е замеряна вратата на къщата му.

Църквата добавя към тези прояви мнението, че тези модели унижават достойнството на жената, представяйки я като обект на консумация.

И все пак предстоящото ревю е факт и то показва нещо важно – началото на промяна в обществените настроения в Чили – страна, традиционно доминирана от католическата църква и смятана за една от най-консервативните в Латинска Америка.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here