100-те най-влиятелни личности в света за 2012

0
82

100-те най-влиятелни личности в света за 2012

Реклама

Класацията на списание TIME – TIME 100 – е за безкрайните възможности на влиянието и на силата на влиянието, която може да промени света – това са думите на редактора Рик Стенгъл. Той добавя още: „Преди изобретяването на микрофоните и телевизията, лидерът е трябвало да стои пред тълпите и да крещи. Сега човек може да напише едно изречение в Twitter и за миг то стига до милиони хора. Влиянието никога не е било по-лесно, нито по-мимолетно. Затова се опитваме да изберем онези хора, чието влияние е едновременно дълготрайно и, с няколко изключения, похвално.”

Деветата подред класация на списанието включва политици, бизнесмени, спортисти, известни личности. Ето някои от тях:

Барак Обама
Дилма Русеф
Аятолах Али Хаменей
Лионел Меси
Хауърд Стърн
Уорън Бъфет
Кейт Мидълтън
Пипа Мидълтън
Клеър Дейнс
Джони Деп
Бенямин Нетаняху
Ал Гор
Тим Кук
Стела Маккартни
Ангела Меркел
Риана
Хилари Клинтън
Пинк
Адел

Пълният списък на TIME

54 от 100-те са неамериканци. За първи път в историята на класацията американците в нея са по-малко от половината. Неамериканците са граждани на 37 държави, което също е рекорд.

В класацията присъстват пет групи личности: магнати, нови влиятелни личности, икони, пионери и лидери.

Отделно от общия списък има една малка групичка, наречена Rogues (букв. – отклоняващи се, непочтени), в която влизат новият севернокорейски лидер Ким Чен Ун, сирийският президент Башар Асад, талибанският лидер молла Мохамед Омар и предполагаемият емир на Ал-Шабаб шейх Моктар Али Зубейр.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here