Новини от света на технологиите

0
4104

КартиSamsung обявиха пускането на 64-гигабитов чип за флаш памет.

Реклама

Това е възможно благодарение на по-добрата технология, която използва електрически елементи с широчина 30 нанометра. Нанометърът е една милионна от метъра; за сравнение: напречното сечение на човешкият косъм е 80 000 нанометра. Тази нова технология позволява събирането на повече информация на полупроводников чип, като в същото време намалява енергийните разходи. Компанията смята да започне производството на новия чип през 2009 г.

AdobeПробив в сигурността на pdf файловете

Пробивът в сигурността на pdf  файловете може да позволи на някой престъпен ум да стартира зловреден код на твоя компютър без твое знание. Пръв за проблема е писал в блога си Петко Д. Петков през септември т.г. В блога му има и видео, от което се вижда как може да се използва Adobe Reader за стартирането на програми на компютъра на „жертвата”. В случая се вижда как на потребителския компютър се стартират калкулатора и notepad в Windows. Пробивът засяга потребители с операционна система Windows XP и Internet Explorer 7.0. Версиите на Adobe Reader 8.1 и по-малки трябва да бъдат ъпдейтвани защото са голям риск за сигурността. В мрежата вече се разпространява зловреден e-mail със subject: “STATEMET indigene” и прикачени файлове: "YOUR_BILL.PDF" и "INVOICE.PDF". https://www.youtube.com/watch?v=R_mv49Sdeok

СпамСпамърите поумняват

В пощите на потребителите все по-често пристигат писма, съдържащи mp3 послания от спамъри. Това се дължи на все по-стриктните филтри, които ефективно блокират голяма част от нежеланата поща. Mp3 файловете били често маскирани като рингтонове или носели имена като: "justintimberlake.mp3" или "bartsimpson.mp3".  

Спамът рекламира растящите перспективи на компанията Exit Only, уеб-оператор, който притежава Text4Cars.com, който пък свързва купувачите на автомобили с продавачите чрез съобщения. Целта на спама била да увеличи акциите на компанията. Новият вид спам изглежда идва от „призрачни” (ghost) сървъри, разположени в Русия. „Някой се мъчи да манипулира пазара и да извлече изгода от това” – казва Давид Дион, изпълнителен директор на Chief Only.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here