Бъдещето на киното

0
274

Chicken Little

Реклама

Киното отдавна не прилича на изобретението на братя Люмиер, което те мъкнели със себе си като пазарска чанта от най-големите. Скоро обаче дори най-новото в него – 3D образите – ще се променят и ще напреднат още повече.

Не може да се каже кога започна всичко, но със сигурност един от интересните моменти беше през 2005 г., когато излезе „Chicken Little” на Disney – анимация, изцяло в 3D и първият филм в Real D формат. Оттогава триизмерните образи се развиват, очилата се усъвършенстват, а някои казват, че скоро няма да имаме нужда и от очила.

Все повече анимационни филми се правят и с 3D версия. Един от хитовете на тази година, „Кунг-фу панда”, например получи много високи оценки за 3D версията си. Компанията производител DreamWorks обещава през 2009 г. повечето й анимационни филми да са 3D.

Повечето от нас знаят какво е да гледаш 3D кино и цялата шумотевица около него може да изглежда странна – все пак това не е нещо, открито вчера. За сметка на това обаче 3D киното, което ни очаква през следващите години, сравнено със сегашното, е като самолет, сравнен с хвърчило.

Все пак не всички филми ще могат да се гледат 3D в обозримото бъдеще заради високата цена на производството им. Само блокбастъри като „Черният рицар” ще си заслужават цената.

Обратно към киносалона…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here