Парти на плажа с Touch and Go

0
3317

Would you…

Реклама

През 1978 г. психологът Ръсел Кларк провежда интересен експеримент в кампуса на държавния университет на Флорида в Талахаси.

Млад мъж се приближава до 16 различни млади жени и им казва следното: „Забелязах те наоколо из кампуса. Намирам те за много привлекателна. Ще си легнеш ли с мен тази вечер?“

Всички жени отказали, като отговорите им били или „Сигурно се шегуваш!“ или „Има ли ти нещо? Остави ме намира!“

Когато направили същия експеримент, само че с жена, която прави предложение на 16 мъже, резултатът бил, че 12 приели офертата, като отговаряли нещо в смисъл „Защо трябва да чакаме до довечера?“ или „Тази вечер не мога, но утре е ОК.“

Идеята на експеримента била да изследва разликите между реакциите на мъжете и на жените на неприлични предложения.

Двадесет години по-късно думите от този експеримент стават текст на песента „Would you…?“ на британския дует Touch and Go.

Малко думи, интересен текст и много музика – това е идеята на повечето песни на Touch and Go, не само на „Would you…?“ И точно тази музика без излишни приказки е идеалното допълнение към един плаж, една топла лятна нощ и много добро настроение.

Touch and Go

Touch and Go бяха в България за два концерта – в София и в Свети Влас. Ние отидохме на втория, на 26 юли на плажа на комплекс Casa Real в Свети Влас.

Мястото беше точно като за купона, който завихриха първо подгряващите Rnblicious – Mey & Alex, а после и Touch and Go.

Ванеса Ланкастър и Джеймс Линч започнаха с емблематичната „I Find You Very Attractive“, продължиха с горещото танго от Харлем, а самата Ванеса по някое време реши да се присъедини към танците на пясъка, слизайки от сцената и танцувайки с публиката. Разбира се, нямаше как да минем без „Straight To Number One“, както и без тъжно-прекрасната „Life’s a Beach“.

Енергични, позитивни и музикални, двамата британци се забавляваха искрено заедно с публиката, а след края на концерта всеки можеше да се снима с тях за спомен от едно шеметно плажно парти.

{morfeo 984}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here