Rocket Psyence Night на 14 май

0
16790

Пилотното издание на Rocket Psyence Night събира на едно място няколко DIY български музикални проекта. Идеята на събитието е да бъде трибуна на новoзараждащите се течения в българската сцена като psychedelic & neo-psychedelic rock, surf, shoegaze, neo-postpunk и др.

Реклама

Мястото е B-side на club *MIXTAPE 5*, датата е 14 май, часът – 19:30. Входът е 10 лв.

Rocket Psyence Night

Бандите сами организират всичко около събитието – изработването на рекламните материали, промоцията и провеждането.

Vratovrazka.bg с удоволствие подкрепя проекта и пожелава успех на всички групи, които ще се качат на сцената на 14 май. А те са:

Comasummer – neo-psychedelic rock, генериран в електрически вакуум

Comasummer

Бандата е създадена през 2013 г. от китаристите Владо и Пламен. Стартират проекта като дуо и започват да записват песните си в импровизирано домашно студио. По-късно към тях се присъединяват Николай (участвал в записите на втория албум на Obsidian Sea) на орган, Веселин (бас) и Деси (барабани). След дебютния им концерт тази година в Чешки център предстои да пуснат и първото си ЕP “Out of the Sun”.

Групата е вдъхновенa от neo-psychedelic rock музиката и групи като The Black Angels, The Brian Jonestown Massacre , The Warlocks, The Black Mountain. Повлияни са и от shoegaze банди като Skywave, Weekend, The Horrors и др.

Фейсбук страницата на групата

Comasummer в Sound Cloud

Nick Chongi & Chichi

Nick Chongi & Chichi

Бандата е създадена като соло китарен проект през 2013 от Никола Чонгаров – Чонги. Той издава първото си ЕP „Songs from the Back of a Van” същата година. Песните са измислени по време на пътуването из Европа на Българския национален отбор по ски, част от който е Чонги.

През 2014 г. към него се присъединява Владислав Христов – Чичи на барабани. Групата се радва на голям успех в Пловдив, а от време на време, може да се видят и чуят и в столицата. Вече ги познавате от съвместното им участие със сръбската power surf банда Threesome в София. Двамата се определят като rock’n’roll банда със сериозни влияния от блуса и калифорнийската surf сцена.

Фейсбук страницата на групата

Nick Chongi & Chichi в Bandcamp

The Black Swells – garage rock банда стартирала през 2014 г.

The Black Swells

Създадена е от Миро, който поема китарата и вокалите, и Крум от Doesn’t Frogs, който този път сяда зад барабаните. Не са излизали на сцена досега, което прави събитието още по-специално за тях. Повлияни са от редица psych/surf/garage rock банди като The Black Angels, Thee Oh Sees, Night Beats, The Growlers и др.

Фейсбук страницата на групата

The Black Swells в Sound Cloud

Doesn’t Frogs – блиц от шумен neo-post punk и романтично-деструктивен noisepop

Doesn't Frogs

Също създадени през 2014 г. от Мартин (синтове) и Крум (китара). Към тях се присъединява и Серж (преди във Voyvoda) на барабаните. Повлияни са от съвременни coldwave/post-punk/shoegaze банди като The Soft Moon, A Place To Bury Strangers, Tropic Of Cancer и др. За кратко време са готови с първите си парчета, които изпълняват на взривоопасен дебютен лайв в Кино Космос в Пловдив. Познавате триото от съвместния им концерт с норвежците STAER и от разтърсващите му самостоятелни лайвове.

Определят стила си като “post-apocalyptic noise pop from hell”. Определение, което несъмнено описва френетичните им изпълнения на сцена.

Фейсбук страницата на групата

Doesn’t Frogs в Sound Cloud 

И това не е всичко – има и афтърпарти.

То ще се състои от селекция от psychedelic & garage rock, surf, post-punk, shoegaze от NoBoris (Борис Зафиров). Ще започне в 00:30 ч., веднага след Doesn’t Frogs.

Още информация за събитието във Фейсбук

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here