Ричард Клайдерман във Велико Търново

0
233

Ричард Клайдерман

Реклама

След невероятен успех през ноември във Финландия за първи път във Велико Търново ще гостува световният пианист Ричард Клайдерман (Richard Clayderman).

Концертът ще е в ДКС „Васил Левски“ от 19:00 ч.

Посещението на един от най-великите пианисти и композитори на всички времена е част от кандидатурата на град Велико Търново за Европейска столица на културата 2019.

Ричард Клайдерман ще изсвири на своето магическо пиано най-известните си мелодии като „Балада за Аделина“ и песента от известния филм „Ромео и Жулиета“, както и мелодиите от новия си албум „Романтика“.

Пианистът и неговият бенд ще представят своето ново шоу „Романтика“.

Един от най-успешните инструментални звукозаписни творци в света, Ричард Клайдерман е покорил стотици сцени по цял свят, разчувствал е милиони хора. Само песента „Балада за Аделина“ е продадена в 22 милиона копия в 38 страни. Оттогава Ричард Клайдерман записва над 1000 мелодии, с продадени 70 милиона албума в световен мащаб. Във върха на кариерата си прави 200 концерта за 250 дни.

Поканата към Ричард Клайдерман е лично от кмета на град Велико Търново г-н Даниел Панов. Жителите на града ще се насладят на неповторимо шоу и невиждан талант на 21 март, в навечерието на празника на Велико Търново.

Билети за концерта се продават на касата на Туристически Информационен Център Велико Търново, както и в мрежата на магазини Пикадили, Германос, Офис 1, бензиностанции ОМВ и онлайн в Eventim.bg.

Организатори на концерта са Арт БГ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here