Анти-Нобелови награди 2008

0
142

БроненосецНаградата за археология получиха учени от Бразилия, които са изучавали как съдържанието на едно място на разкопки може да се разбърка от действията на броненосеца (вляво).

Реклама

Наградата за медицина получи американският учен Дан Ариъли, доказал, че скъпите лекарства с плацебо ефект са по-ефикасни от евтините такива.

Наградата за когнитивни науки получават японски учени, доказали, че амебоподобни организми, които живеят в калта, могат да решават пъзели.

ТанцьоркаНаградата за икономика отиде при мексикански учени, доказали, че месечният цикъл на професионална еротична танцьорка влияе на бакшишите, които тя получава.

Награда за физика пък получиха американски учени, доказали, че всяка купчина косми или някакви нишки неизбежно ще се разбърка и омотае и ще образува топче (решихме да ви спестим снимката).

Наградата за химия получават две групи учени. Едните доказали, че „Кока-кола” е ефективен спермицид. Другите доказали, че това не е така.

Литературната награда е за Дейвид Симс от Великобритания за неговото изпълнено с любов съчинение „Копеле такова: художествено изследване на недоволството в една организация”.

Организатор на наградите е хумористичното научно списание AIR (Annals of Improbable Research). Всяка година те се раздават в Харвардския университет.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here