Бон Джоуви се раздаваха два часа в София

0
330

Bon Jovi

Реклама

„Първата кола на един американски тийнейджър е нещо специално. Толкова специално, че понякога й дават име. Аз ще нарека тази кола София“ (с ударение на „и“) – казвайки това, Джон Бон Джоуви посочва сцената зад гърба си, която не прилича на никоя друга сцена, която съм виждала. Изглежда като огромен автомобил с емблема Bon Jovi, който е тръгнал на път между огромни екрани, подобно на групата, която е тръгнала на своето турне „Because We Can“.

Турне, чиято първа спирка в Европа е националният стадион „Васил Левски“ в София.

Датата е 14 май 2013 г., часът – малко преди 9. Хората на стадиона са десетки хиляди. Още на опашките пред входовете започвам да усещам атмосферата на очакване, която може да създаде само едно хилядно множество, събрано на едно място заради любовта към музиката.

Много от хората показват какви фенове са с тениските и лентите на главите, които са с надписи „Bon Jovi“. Някои имат малки бинокълчета, с които да виждат по-добре групата на сцената, и всички имат телефони, които ще засветят като фенери при първата балада.

Когато групата излезе в около 9 без 10, нямаше церемонии. Нямаше кой знае какви приветствия, музиката почна почти във въздуха, сякаш китарите сами засвириха.

Bon Jovi

Това, което ми направи впечатление още в началото, беше колко усмихнати бяха Джон и компания. Личеше им, че наистина се кефят да са тук, да свирят, пеят и танцуват по уникалната си сцена и да чуват възгласите на възторжената тълпа. Енергията им моментално зарази всички на стадиона и купонът започна.

Освен новите песни от албума си What About Now, групата нямаше как да не изпее някои от най-яките си парчета…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here