Хиндемит

0
925

Хиндемит

Реклама

Ако потърсите в Гугъл „Хиндемит”, новия филм на Андрей Слабаков, ще намерите доста неща, включително как свършва. Ние няма да ви го преразказваме, само ще кажем, че „Хиндемит” трябва да се гледа, защото е различен, силен, на моменти странен и защото филми като него дават надежда за бъдещето на българското кино.

ХиндемитАко досега не сте чули за „Хиндемит”, който беше представен в рамките на „Киномания 2008” на 8 ноември, това е в резултат от убеждението на режисьора, че на този филм не му е необходима масирана рекламна кампания, защото е достатъчно хората, които го харесват, да разкажат на приятелите си. Затова ние разказваме на вас, нашите приятели.

Можем да опишем „Хиндемит” с няколко думи: смях до сълзи, малко драма, абсурдна пародия, силни екранни образи. Други неща, които ни идват наум, са: много добра актьорска игра, добре подбрана музика, интересна камера, красиви цветове… Още нещо изпъква в този филм – склонността на Андрей Слабаков да прави филми, кръстени на немски композитори – след „Вагнер” (1998), следва „Хиндемит” (Паул Хиндемит е един от най-известните немски композитори на 20 век.)

„Хиндемит” не прилича на нито един съвременен български филм и затова е трудно да кажем още нещо за него, без да преразказваме сюжета. Филмът просто трябва да се гледа. За да се убедим в това, е достатъчно да погледнем екипа му:

Режисьор и сценарист: Андрей Слабаков
Оператор: Димитър Гочев
В ролите: Ернестина Шинова (награда „Златна роза” 2008 за най-добра актриса), Деян Донков, Петър Слабаков, Малин Кръстев, Валентин Ганев, Дони, Нети, Тончо Токмакчиев, Валентин Танев, Магърдич Халваджиян, Бойка Велкова, Койна Русева, Стефка Янорова.

Филмът има Специална награда на журито и Награда на критиката на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост”.

Хиндемит

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here