Преди концерта: разговор с Нина Николина и Калин Вельов

0
3544

Нина Николина и Калин Вельов

Реклама

Без какво не тръгвате на път?

Нина: Общо взето май най-необходимите неща са телефонът и портфейлът. (смее се) Няма нещо по-романтично, което да се сетя за съжаление… А, между другото винаги пътувам с дневник, в който си пиша на ръка нещата. Не разчитам на това, че всичко ще запомня, защото не може да се помни толкова.

Калин: Аз не бих тръгнал нанякъде може би без mp3 плеъра. Имам един за под вода, един за над вода (смее се), един в телефона за всеки случай и въобще… Музиката е нещо, което ни изкарва от емоции и което ни вкарва в емоции. Представете си на някакво специално място, красив залез в някаква точка на света, ако пуснете и подходящата музика… Тотално вече те отвява настроението.

И двамата казвате, че сте малко ретро хора, много обичате старите градски песни. Какво според вас липсва днес от това време, на старите градски песни?

Нина: Много неща липсват, много. То не е едно, то е… Аз харесвам модата през това време, харесвам кавалерството на мъжете към жените, целия романтизъм… Хайде, нали избрахме този период на стари градски песни, но и по-назад във времето. Мисля, че хората са били по-натурални и са виждали нещата в по-контрастни цветове. Сега сме много обременени от много технологии, които ни карат да забравим да се огледаме, да видим, че е лято, че паркът е хубав… Наскоро се върнах от една страна, която смятах за много дива, но ми направи впечатление на едно място, на което имаше интернет, защото през цялото време няма интернет, всички бяха като хипнотизирани от телефона си и всеки си цъкаше… Така че основно мисля, че романтизмът липсва в днешното време.

Коя беше страната?

Нина: Монголия.

Калин: На мен ми липсва в днешно време почти всичко от културата на 70-те и 80-те години. Не ми харесва в културно отношение съвремието. От музиката изчезна мелодичността…

Нина: … музикантщината…

Калин: … музикантщината… От всичко изчезна романтизмът – от колите, от дрехите, от взаимоотношенията, от речника…

За модата – добре ли се обличат българските мъже?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here