Ла Мари от Chambao: „Музиката ни води сама“

0
15736

Chambao

Реклама

Мария дел Мар Родригес Карнеро или, както е по-известна, Ла Мари от Chambao отдели от времето си покрай концерта на групата във Велико Търново, за да отговори на няколко въпроса на Vratovrazka.bg. За съжаление екипът ни не можа да присъства на концертите на Chambao в София и във Велико Търново, но нашите приятели от АРТ БГ ни помогнаха да направим едно задочно интервю с невероятно позитивната Ла Мари (помогнаха ни и с испанския :)).

Надяваме се следващия път да имаме възможност да се запознаем и лично с Ла Мари, за да си поговорим още за любовта към живота и музиката, за природата, за Малага и пак за музиката.

Ла МариКак реши да станеш музикантка?

Музиката сама ме намери. Не съм се стремила да бъда известна – нито аз, нито другите музиканти от групата. Започнахме да свирим за удоволствие, за хората в квартала в Малага, на събирания с приятели. После получихме покана от няколко театъра и фестивали и така, като на филм, преди десет години организирахме първото турне в Испания, след това поканите заваляха от цял свят. Музиката ни води сама.

Коя е любимата ти песен?

Всяка една песен е вдъхновена от мое вътрешно усещане за живота, за любимите ми хора, чувства, емоции. Трудно ще е да посоча една любима песен. Обичам ги всичките. Обичам да слушам и други изпълнители, да се вдъхновявам. Най-голямата муза ми е природата. Всяко пътуване ме зарежда с нов ентусиазъм да творя и да измислям, затова казвам, че всяка песен за мен е отделно изживяване.

Какво послание изпращате към публиката със своята музика?

CHAMBAO дава любов и положителна енергия със своите песни. Посланието в текстовете е различно, обединява ги чувството за свобода и любов към живота, което го има във всяка една. Засягаме както по-глобални теми като тази за опазването на околната среда, така и лични емоции, по-дълбоки светове от човешката душа.

Кое е любимото ти място на света?

Много обичам Малага. Там съм израснала. Там са най-любимите ми хора. Като вървиш по улиците на Малага и времето е спряло, нямаш нужда от часовник, просто няма закъде да бързаш. Има невероятни плажове, вкусна риба, която се приготвя пред теб, в малки уютни ресторантчета на самия плаж. Близо е до Мароко, където обожаваме да се разхождаме с CHAMBAO и с други мои приятели. Но по света има много уникални места. Част от сърцето ми е в България. Искам да прекарам повече време сред българската природа, страшно ме зарежда. Знам, че има много енергийни места във вашата страна, това ме привлича. Преди концерта във Велико Търново имахме време да се разходим из града. Уникално е. Толкова истинско, сякаш си се върнал назад във времето. Купихме си сувенири и ръчно изработени бижута. Улиците са изпълнени с дух за живот. Много ни хареса Търново и искаме пак да се върнем.

Каква е за теб идеалната сутрин?

Ставам и знам, че съм жива, че имам цял един ден да се наслаждавам на всичко около мен. Само мисълта ми може да направи една сутрин 100% прекрасна. Начинът, по който се настройваш към живота, това е определението за идеалната сутрин.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here