Един разговор с Асен Блатечки

0
15680

Вик за любов
Намирам Асен Блатечки малко преди представление в барчето на театър “Адриана Будевска” в Бургас. Мястото напомня на камерна зала – малко, артистично, с афиши от отминали постановки по стените. Докато си включвам диктофона, Асен Блатечки пали цигара. Има около час до началото на „Вик за любов” и аз започвам разговора с темата за театъра.

Реклама

Притесняваш ли се, вълнуваш ли се, преди да излезеш на сцената?

Не се притеснявам. Да, вълнувам се, но не се притеснявам грам.

Импровизираш ли на сцената?

Импровизирам, да. Обичам да се шегувам с партньорите ми.

Когато забравиш реплика или по принцип?

Аз рядко забравям реплики. Имам много услужлива памет и много рядко ми се случва. Но когато има ситуация за импровизиране, се възползвам веднага.

Имаш ли любима роля?

Не. Това е все едно да ме питаш кое от трите ми деца ми е любимо, ако имах три.

Когато се гледаш във филм или в телевизионен сериал, критичен ли си към себе си?

Винаги съм много критичен, когато се гледам. Винаги виждам хиляди неща, които съм можел да направя по-добре или съм пропуснал да направя. Общо взето, аз затова се гледам.

В едно интервю казваш, че актьорите в България не се грижат много добре за външния си вид, за физическата си форма. Защо мислиш, че това е така?

Ами, де да знам, мисля си, че е липса на възпитание, в смисъл, че не са ни учили на това нещо. Още от едно време въобще не се е наблягало на това нещо. Което е грешно, защото инструментът на нашата професия е тялото ни. Аз в този смисъл казвам, че актьорът трябва да се грижи за себе си, не да ходи да си прави пластични операции постоянно и някакви такива неща (смее се). Но, за да може този инструмент да работи и да свири добре, той трябва да бъде във форма.

Спортът и суетата…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here