Даво Гарсия за зумба, емоциите и тренировките

0
29222

Какво е зумба? Накратко – фитнес плюс латино танци. Това е комбинация, която е любима повече на жените, но както казва инструкторът Даво Гарсия, този вид тренировка е за всеки.

Реклама

Зумба е едно чувствено преживяване на тренировка в танц, което ни свързва с личното ни усещане за сексапил както нищо друго. С настъпването на сезона на мрачното и дъждовно време много хора се оплакват от липса на сила и понижаване на тонуса. Но, както всяко нещо в ежедневието ни, и това е въпрос на нагласа. За доброто настроение и позитивизма често са необходими само няколко минути забавление.

Нашето предложение е вече добилият популярност зумба фитнес и както казва лицензираният инструктор Даво Гарсия, с когото си говорихме, „За зумба няма сезон, винаги е едно и също: забавление и усилена тренировка.“

Предлагаме ви една среща с човек с латиноамерикански темперамент и вдъхновявяща харизма, чиито корени са в слънчево Мексико. Неговото призвание са танците, с които започва да се занимава още като ученик. По-късно става инструктор и преди 5 години идва в България. Часовете му по зумба са много емоционални и изпълнени с разнообразни хореографии на латино и хип хоп парчета, умело комбинирани с фитнес упражнения.

Vratovrazka.bg: Защо препоръчваш зумба фитнес за есенно зимния сезон?

Даво Гарсия: Най-вече защото е тренировка на закрито.

Vratovrazka.bg: Според теб през кой сезон се тренира по усилено – летния или зимния?

Даво Гарсия: Преди лятото, за да се влезе във форма за отпуските, и след това, за да се смъкнат понатрупаните през почивните дни килограми.

Vratovrazka.bg: Какъв е твоят препоръчителен режим като инструктор?

Даво Гарсия: Моята препоръка е следната: Не се убивайте с диети, яжте каквото ви е нужно, по което време ви е нужно. Дори и най-здравословната храна в повече е вредна.

Vratovrazka.bg: Издай една от техниките, с които мотивираш по време на тренировка.

Даво Гарсия: Опитвам се да предам какво чувствам, докато танцувам, моята лична мотивация идва от ежедневните ми емоции.

Vratovrazka.bg: Как се ражда една хореография на Даво?

Даво Гарсия: Слушам текста и историята, която разказва песента. Също така, трябва много добре да почувствам инструментите, за да мога да предам всичко чрез танца на тялото.

Vratovrazka.bg: Колко бързо може един начинащ в групата да напредне?

Даво Гарсия: Веднага, щом като спре да се притеснява за стъпките и се фокусира над забавлението от танца и музиката.

Vratovrazka.bg: Като цяло повече жени са запалени по зумба, посещават ли мъже тренировките?

Даво Гарсия: Обичайно преобладават жените, така е, но зумбата е за всички – жени, мъже, деца.

Vratovrazka.bg: Водиш мастър класове по зумба фитнес, какъвто имаше на 26 септември, какво представляват те?

Даво Гарсия: В мастър класовете, които организирам два-три пъти в годината, има повече разнообразие от стъпки, повече динамика с повече продължителност и, разбира се, още повече забавление.

Vratovrazka.bg: Как виждаш зумба фитнеса след 3, след 5, след 10 години?

Даво Гарсия: Смятам, че ще бъде все още толкова успешен, тъй като винаги ще се създава музика и винаги ще има много хора, които обичат да танцуват. Разлика от преди и сега виждам в нарастване на комерсиалността, но като цяло зумбата не се е променила много.

{morfeo 1004}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here