Мъжкото онлайн списание
Технологии » Наука » Заместител на алкохола
Заместител на алкохола
Понеделник, 28 Декември 2009 13:44 Написано от Васил Ходжев   

Бутилка

Как ти звучи идеята за алкохолен заместител, който има приятното замайващо действие на истинския алкохол, но не причинява главоболие на другата сутрин? Синтетичният алкохол е идея, по която се работи в момента в лондонския Imperial College.

Новата субстанция може да има и допълнителна функция за изключване, която да позволи на консумиращите алкохол да шофират безопасно до вкъщи, след като вземат едно хапче. То ще съдържа антидот, който ще довежда до моментално изтрезняване.

Синтетичният алкохол се произвежда от химикали, близки до валиума, и има ефект върху мозъчните нерви, подобен на този на обикновения алкохол, като възпроизвежда усещането за отпускане и удоволствие.

За разлика от алкохола обаче, новият аналог няма да засяга други части на мозъка, които са отговорни за промените в настроението и пристрастяването. Заместителят е и много по-лесен за изчистване от организма.

Ръководителят на проекта за разработване на заместителя е един от водещите британски експерти по лекарствата професор Дейвид Нът. Наскоро той беше отстранен от позицията си на правителствен съветник заради изказвания по отношение на канабис и екстази.

Той си представя свят, където хората ще могат да консумират алкохол, без да се напиват. Независимо колко чаши сте изпили, ще можете да останете в онова приятно състояние на приповдигнато настроение, а в края на вечерта да разкарате ефекта на алкохола с едно хапче и да се приберете вкъщи с колата.

Как точно ще се използва заместителят? Алкохолното съдържание в напитките ще се извлича и ще се замества с новата субстанция, която в идеалния случай ще е без цвят и без вкус, за да не повлиява оригиналния вкус на избраното питие. Извлеченият етанол би могъл да се използва като гориво.

Професор Нът и екипът му са концентрирали работата си върху ефектите на бензодиазепините. Познати са хиляди незодиазепинови молекули и е просто въпрос на време да се открие онази, която ще отговори на нуждите на обществото.

Професор Нът смята, че новото вещество, след лицензиране и след налагането му в хранително-вкусовата промишленост, би имало драматичен ефект върху обществото. "По време на експерименти съм приемал бензодиазепини" - разказва професор Нът. "В един момент съм приятно замаян и почти заспал, а след пет минути изнасям лекция."

Повечето бенозодиазепини са контролирани лекарства и ще са необходими дълги и скъпи клинични изследвания, за да бъдат разрешени за широка употреба. В момента не е ясно откъде ще бъдат финансирани тези изследвания. Традиционните производители на алкохол не са проявили интерес. Въпреки това проф. Нът смята, че е възможно да се привлекат някои държави като спонсори предвид възможните социални ползи.

Какво мислите за идеята? Споделете в коментарите!

снимка: sxc.hu

 

Подобни статии

380 милиона години секс

Сексът съществува от 380 милиона години. [още]
Icona Vulcano

За момента има само една снимка... [още]
Интернет в Космоса

НАСА и Европейската космическа агенция работят по въпроса... [още]
Специално издание на Chevrolet Camaro

Той е построен по случай 45-годишнината на модела... [още]
Mercedes-Benz SLS AMG Roadster

Roadster версия на SLS AMG... [още]

Последно добавени:

Aston Martin Thunderbolt

Една концепция на Хенрик Фискър... [още]
iPhone 6 за годината на козата

По случай китайската нова година... [още]
Mercedes-Benz F 015 - автомобил без шофьор

"Ексклузивен пашкул на колела"... [още]

Най-новите

Даво Гарсия за зумба, емоциите и трениро

News image

Една латиноамериканска ср...

А ти опита ли Gillette Fusion Proglide с

News image

Ново от Gillette...

THE SHIVAS + COMASUMMER в Бургас

News image

На 20 август на закр...

Честит август!

News image

Няколко снимки на Сара Са...

Калъфче за клечки за зъби

News image

Това е едно от нещата, за...

Летен стил: шапка за плажа

News image

Плажен стил...

Лято с Елизабет

News image

Ако ти трябва вдъхновение...

Изкуството на тройката: разказ от първо

News image

Карли разказва от личен о...

Британска инвазия на SPIRIT of Burgas 20

News image

KWABS, STEREO MCs и MILOW...

35 начина да изгорим мазнините на корема

News image

Гореща лятна тема...
За нас:

  • Vratovrazka.bg - онлайн списание само за мъже!
  • Защото ние сме мъже. Нека се забавляваме заедно!

Авторско право:

©2006-2009 „Уеблинк Медиа“ ООД Всички права запазени. Всички текстове и изображения, публикувани в vratovrazka.bg са собственост на „Уеблинк Медиа“ ООД и техните партньори и са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Използването и публикуването цялото съдържание на сайта или на част от него без разрешение/откупено авторско право от „Уеблинк Медиа“ ООД е забранено. Условия за ползване.

За реклама

reklama@vratovrazka.com

тел: +359895795740

Допълнителна информация