Мъжкото онлайн списание
Здраво тяло » Козметика » Сухи и напукани устни
Сухи и напукани устни
Понеделник, 12 Януари 2009 11:54 Написано от Тодор Дойчинов   

Целувка

Студът е нещо твърде неприятно за кожата ни. Ефектите му са сравними само с ефектите на големите жеги. И колкото и да се навличаме, ръцете и лицето ни често са открити в минусовите температури, което създава неприятности – напукана, загрубяла и непривлекателна кожа.

Устните са един от най-добрите показатели за този проблем. Тяхната кожа е много тънка и затова изсушаването се усеща първо там. Те се напукват, понякога дори болезнено, като същевременно не изглеждат особено привлекателно и не предизвикват у жените желание да ни целунат.

Балсам за устниРешението е просто. Откакто на пазара има бецветни балсами за устни, не само жените имат възможност да предпазват кожата на устните си. Тъй като безцветните балсами нямат нито цвят, нито блясък, те са съвсем дискретен начин да се погрижим за устните си.

Как действат? Съставките на балсама „заключват” влагата в устните и така те не се изсушават и напукват. Този ефект се постига с помощта на различни съставки, най често восък, масла, витамини. Често балсамите са и със слънцезащитен фактор, който е необходим и през зимата.

Пристрастяване?

Както всяка индустрия, и козметичната си има своите митове. Един от тях е, че е възможно пристрастяване към балсама за устни. От гледна точна на химичния състав на един такъв продукт това не би трябвало да е възможно – така поне твърдят специалистите. Все пак някои признават, че е възможна психологическа зависимост – ако често използваш балсам и същевременно несъзнателно облизваш устните си, постоянно ще имаш нужда от още нанасяния. Като се има предвид обаче колко свенливи са голяма част от нас по отношение на този тип козметика, който се смята за женска територия, едва ли има опасност да си слагаме балсам по-често от необходимото.

Затова, ако имаш подобен проблем, по-добре си вземи някакъв подобен продукт, вместо да чакаш зимата да отмине, болезнено облизвайки изсушени и напукани устни.

 

 

Подобни статии

Здравословно бързо хранене

С няколко малки промени... [още]
Музиката е полезна за здравето

По-точно за кръвоносната система... [още]
Бръсненето: няколко правила

Това е ритуал, който се свързва със ставането и сутрешното кафе и за повечето мъже... [още]
5 полезни вещества в портокаловия сок

Защо портокаловият сок е полезен... [още]

Последно добавени:

Най-новите

Даво Гарсия за зумба, емоциите и трениро

News image

Една латиноамериканска ср...

А ти опита ли Gillette Fusion Proglide с

News image

Ново от Gillette...

THE SHIVAS + COMASUMMER в Бургас

News image

На 20 август на закр...

Честит август!

News image

Няколко снимки на Сара Са...

Калъфче за клечки за зъби

News image

Това е едно от нещата, за...

Летен стил: шапка за плажа

News image

Плажен стил...

Лято с Елизабет

News image

Ако ти трябва вдъхновение...

Изкуството на тройката: разказ от първо

News image

Карли разказва от личен о...

Британска инвазия на SPIRIT of Burgas 20

News image

KWABS, STEREO MCs и MILOW...

35 начина да изгорим мазнините на корема

News image

Гореща лятна тема...
За нас:

  • Vratovrazka.bg - онлайн списание само за мъже!
  • Защото ние сме мъже. Нека се забавляваме заедно!

Авторско право:

©2006-2009 „Уеблинк Медиа“ ООД Всички права запазени. Всички текстове и изображения, публикувани в vratovrazka.bg са собственост на „Уеблинк Медиа“ ООД и техните партньори и са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Използването и публикуването цялото съдържание на сайта или на част от него без разрешение/откупено авторско право от „Уеблинк Медиа“ ООД е забранено. Условия за ползване.

За реклама

reklama@vratovrazka.com

тел: +359895795740

Допълнителна информация