Мъжкото онлайн списание
Здраво тяло » Хранене и Спорт » Полиция, форма и униформа
Полиция, форма и униформа
Вторник, 07 Септември 2010 12:30 Написано от Мартин Гергов   

След като Веско Маринов издаде новото си парче за химна на полицията, което лично на мен ми харесва и ми навява весели и незабравими спомени, аз се замислих за формата в полицията. По-точно, за това какво е необходимо, за да станеш полицай, и какво представлява физическата подготовка на полицаите.

Повечето полицаи са мъже, но има и жени. Жена полицай – това ви звучи несериозно? Лично на мен ми звучи доста сериозно и поражда куп въпроси.

Както вече се досещате, полицаят, на когото се спрях от пръв поглед и спрямо когото веднага задействах цялата си бойна артилерия, е момичето на снимката с АК-5,45.

Време е за полицейски разпит!

 

Този път обаче интервюто ще бъде малко по-различно от стандартните интервюта, защото обикновено полицаите са тези, които задават въпросите, а ние, цивилните граждани, трябва да отговаряме. Така че аз ще задавам въпроси, но и на мен ще ми бъдат задавани въпроси от полицията. Понеже нямах друг избор, приех това условие.

Сега ви представям полицая с фамилия, от която ще ви полазят тръпки, ако сте престъпник; полицая, който ми направи сефтето (за първи път ме закопчаха с белезници), но и аз на него (като го интервюирах); полицая, от когото дори да исках да избягам, не можех, защото краката ми се подкосяваха от неговото присъствие (не само защото държеше АК-5,45); и, още по-точно казано, момичето с най-мъжката професия, което обаче е запазило женствеността си: Биляна Борисова!

Мартин Гергов: Сержант Гергов! (бивш старшина на рота съм, предполагам знаете, б.а.) Вашите документи за проверка, т.е. представи се с няколко думи на нашите читатели!

Б.Б.: Биляна Борисова се казвам, на 20 години съм и уча в Академията на МВР. Моят въпрос към теб е липсва ли ти службата с всичките й предимства и недостатъци?

М.Г.: Честно казано, да, липсва ми наистина. Дори съм си мислел вместо почивка на море да отида за 3 дни в някоя казарма и да почувствам тръпката от това дневалният да те събужда сутрин в 5.50 ч. с „Рота, ставай от сън, рота, ставай за физзарядка!” и след това да тичаме на плаца голи до кръста, без значение, че е студено навън. Мислех си, че нещо не съм наред с тези мои нестандартни идеи за почивка, но преди няколко месеца бях споделил за това на един мой приятел, с когото бяхме заедно в казармата, и той бе на същото мнение. Готино си беше, мамка му!

Защо избра професия "полицай"?

Б.Б: Никога не съм мечтала да уча в Академията или да бъда полицайка. Всичко стана случайно, в последния момент кандидатствах. Нямам роднини и всякакви други връзки в системата, никой не ме е карал, сама си избрах всички университети, в които да кандидатствам, и къде да уча. Бях приета в Софийския университет и в Югозападния, но след известни размишления избрах Академията и не съжалявам. Обучението там е доста различно от „професия полицай” и от всяко друго учебно заведение.

Футбол, Бербатов и журналистика... 

Подобни статии

Elos епилация

Представяме ви технологията за обезкосмяване Elos... [още]
Промени на кожата при остаряване

Промените, настъпващи по кожата, са най-видимите признаци на стареене… [още]
Мъжете и обезкосмяването

Много мъже смятат, че махането на естественото телесно окосмяване е женски... [още]
4 упражнения за коремните мускули

Храненето е важно, но трябват и упражнения... [още]

Последно добавени:

Най-новите

Даво Гарсия за зумба, емоциите и трениро

News image

Една латиноамериканска ср...

А ти опита ли Gillette Fusion Proglide с

News image

Ново от Gillette...

THE SHIVAS + COMASUMMER в Бургас

News image

На 20 август на закр...

Честит август!

News image

Няколко снимки на Сара Са...

Калъфче за клечки за зъби

News image

Това е едно от нещата, за...

Летен стил: шапка за плажа

News image

Плажен стил...

Лято с Елизабет

News image

Ако ти трябва вдъхновение...

Изкуството на тройката: разказ от първо

News image

Карли разказва от личен о...

Британска инвазия на SPIRIT of Burgas 20

News image

KWABS, STEREO MCs и MILOW...

35 начина да изгорим мазнините на корема

News image

Гореща лятна тема...
За нас:

  • Vratovrazka.bg - онлайн списание само за мъже!
  • Защото ние сме мъже. Нека се забавляваме заедно!

Авторско право:

©2006-2009 „Уеблинк Медиа“ ООД Всички права запазени. Всички текстове и изображения, публикувани в vratovrazka.bg са собственост на „Уеблинк Медиа“ ООД и техните партньори и са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Използването и публикуването цялото съдържание на сайта или на част от него без разрешение/откупено авторско право от „Уеблинк Медиа“ ООД е забранено. Условия за ползване.

За реклама

reklama@vratovrazka.com

тел: +359895795740

Допълнителна информация