Какво ядат футболистите - Страница 2 |
Петък, 29 Юни 2012 10:07 Написано от Vratovrazka.bg |
Страница 2 от 6
Закуската на футболистите: какво има в паничките на Диего Форлан, Джърмейн Джинас и Пол Робинсън Диего Форлан: ананас и препечен хляб, понякога омлет Уругвайският национал и играч на „Интер” Диего Форлан е фен на ананаса за закуска: ”Започвам деня с чиния ананас. Обичам сладки неща и вкусът ме събужда. След това ям препечени филии – черен хляб – с масло, а след това – кисело мляко. Понякога ям омлет с шунка и сирене – обичам белтъка, а не жълтъка. За пиене, може би малко прясно изстискан портокалов сок. И това е достатъчно, за да ми даде енергия за тренировка.” Мат Ловел, специалист по хранене, който работи за „Тотнъм” и английския национален отбор по ръгби, коментира закуската на Диего така: „Пресният ананас е чудесна храна за един футболист. Най-важна е средната част. Тя е богата на бромелаин – храносмилателен ензим, който може да помогне при възстановяване след контузия, тъй като намалява възпалението. Омлетът пък е с високо съдържание на протеини, което забавя усвояването на въглехидратите от хляба и ананаса и помага за нормализирането на нивата на кръвната захар. Протеините са много добри и за възстановяването на мускулите.” Джърмейн Джинас: плодове и овесена каша... снимка на Диего Форлан: Елена Рыбакова, Wikimedia Commons |
Подобни статии

Лошият дъх е проблем, с който не можем да си позволим да не се борим. Мъжът, който... [още]