Мъжкото онлайн списание
Вратовръзката говори » ... за кариера » Противни колеги на хоризонта - Страница 2
Противни колеги на хоризонта - Страница 2
Сряда, 31 Октомври 2007 01:29 Написано от Кирил Стойков   


МързеливецътНо все пак трябва да реагираш по някакъв начин. Ако колегата постоянно иска да си говорите, да ходите за кафе и да си правите нерегламентирани почивки, трябва спокойно да му обясниш, че работата трябва да бъде свършена и че работният ден не е безкраен. Бъди спокоен и мил, не обиждай, даже пробвай да се усмихнеш; може да го обърнеш и на шеговита забележка. Ако по този начин намекът не бъде схванат, вече можеш да пробваш по-твърдо, но винаги в съответствие с добрия тон – идеята не е да си създаваш врагове. Едва след тези опити, ако положението е нетърпимо, можеш да говориш с прекия ви началник, но това е наистина крайна мярка, защото след нея мързеливецът ще спре да досажда в работно време, но определено вече няма да си му особено симпатичен.

Интригантът

Никоя работна среда не е застрахована срещу интриги и лицемерие. Особено неприятно е, ако някой разпространява слухове срещу теб с цел да те дискредитира. Лошото на такива хора е, че те често са доста добри в интригите и е трудно да разбереш, че плетат нещо, преди да стане късно.

Ако все пак го разбереш, реагирай незабавно. Ако някой вреди на работата ти, като разпространява лъжи за теб или говори зле зад гърба ти пред шефа, не оставяй нещата така. Отиди при шефа и спокойно му обясни, че за теб се говорят неверни неща. Не е нужно дори да споменаваш имена – ако знае за какво става дума, шефът сам ще се сети.

Винаги съществува и вариантът „директна конфронтация”. Той не е лесен, но би могъл да бъде полезен. Ако решиш да го направиш, отново не губи спокойствието си в никакъв случай, не прибягвай до обиди и заплахи и не прави цирк пред всички останали колеги. Срещни се с въпросния субект насаме, но не извън работата – не му показвай, че той има такова значение, че да отнемеш от извънработното си време за него. Кажи му кратко и ясно, че знаеш за интригите му и че си говорил / ще говориш с шефа ви. Не му отговаряй със същите средства, например като сформираш групичка срещу него. Това са неговите средства, не твоите.

Почиващият на чужди лаври

Когато една работа се свърши добре, участниците в нея логично искат всички да знаят за техния принос. Съвсем естествено е да искаме постиженията ни да бъдат оценени. Когато обаче се появи някой, който няма никаква роля в свършването на работата, а с удоволствие си приписва заслугите за твоя сметка, това е проблем. Ако шефът не е следил процеса, трудно може да прецени чия е била дадена гениална идея или кой е написал презентацията, която е обрала точките.

В този случай...

 

Подобни статии

Скала на отговорните бради

Абсолютно ненаучна и доста забавна скала... [още]
Ирландско кафе

Есенна вечер. Влагата във въздуха е останала от скорошния дъжд... [още]
Кожено палто за есен/зима 2009/2010

На Седмицата на модата в Милано... [още]

Последно добавени:

Калъфче за клечки за зъби

Това е едно от нещата, за чието съществуване не сме предполагали... [още]
Летни панталони 2015

Времето е все по-топло... [още]
4 пролетни сака

С идването на пролетта... [още]
Лъмбърсексуалният мъж

Какво ще рече и дали да пробваш... [още]

Най-новите

Даво Гарсия за зумба, емоциите и трениро

News image

Една латиноамериканска ср...

А ти опита ли Gillette Fusion Proglide с

News image

Ново от Gillette...

THE SHIVAS + COMASUMMER в Бургас

News image

На 20 август на закр...

Честит август!

News image

Няколко снимки на Сара Са...

Калъфче за клечки за зъби

News image

Това е едно от нещата, за...

Летен стил: шапка за плажа

News image

Плажен стил...

Лято с Елизабет

News image

Ако ти трябва вдъхновение...

Изкуството на тройката: разказ от първо

News image

Карли разказва от личен о...

Британска инвазия на SPIRIT of Burgas 20

News image

KWABS, STEREO MCs и MILOW...

35 начина да изгорим мазнините на корема

News image

Гореща лятна тема...
За нас:

  • Vratovrazka.bg - онлайн списание само за мъже!
  • Защото ние сме мъже. Нека се забавляваме заедно!

Авторско право:

©2006-2009 „Уеблинк Медиа“ ООД Всички права запазени. Всички текстове и изображения, публикувани в vratovrazka.bg са собственост на „Уеблинк Медиа“ ООД и техните партньори и са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Използването и публикуването цялото съдържание на сайта или на част от него без разрешение/откупено авторско право от „Уеблинк Медиа“ ООД е забранено. Условия за ползване.

За реклама

reklama@vratovrazka.com

тел: +359895795740

Допълнителна информация