Мъжкото онлайн списание
Актуално » Глас народен » Ходене по мъките - Страница 2
Ходене по мъките - Страница 2
Вторник, 22 Май 2007 20:42 Написано от Васил Ходжев   


Опашка номер 3.
Трябва да си взема декларация, в която да обясня защо не съм подал по-рано документите си (картата ми е изтекла преди няколко месеца… да се чуди човек защо съм отлагал това приятно изживяване – изкарването на нова карта…). Взимам декларацията и питам като я подам, кога ще е готова. Лелката обяснява, че трябва да се подпише от началничката и чак тогава. Аз питам кога ще стане това – днес? – Няма да е днес! – (сърдито). – Утре? – (още по-сърдито) Няма да е и утре! Чакате по пет месеца, а сега искате експресни поръчки!

Замълчавам. А и би ли могъл да каже нещо човек? Вярно е, че съм закъснял, вярно е, че има глоба. Ще я платя, само ми кажете кога ще е готово, защото бързам с тази карта… Съвсем реално погледнато, заставайки на гишето пред любезната лелка, аз искам от нея професионален отговор. Аз и тя сме в делови отношения. Очаквам да чуя “Декларацията се подава сега и ще е готова…” (днес, утре, след една година). Това е нейното задължение – да ме уведоми за нещо, което е в нейната компетентност. Вместо това, тя се меси в личното ми пространство – пет месеца не съм се бил сетил! Първо, може би имам причина. Второ, това не е нейна работа. Ама иди, че й обяснявай… Тя си е такава, даже имам чувството, че лелките зад гишетата си се раждат направо там, готови за професията, и не напускат малките си стаички цял живот.. Би било тъжно, ако междувременно не правеха и околните тъжни…

Денят беше към привършване (работният ден на РПУ-то тоест) и аз вече не знаех към кого да се обърна, картата ми трябваше спешно, бях готов да си платя глобата, а никой не се интересуваше от това… Бях готов да сторя каквото е необходимо, само и само да ми дадат документа на другия ден, твърде важно беше, за да ме мотаят по този начин.

Накрая нещата се уредиха бързо… С връзки. Задействах познатите си по веригата и нещата станаха светкавично. Подадох заявлението си, без да чакам и получих нормално човешко отношение! На другия ден на обяд аз си прибрах личната карта и с облекчение излязох от РПУ-то. И като погледнеш, и си платих глобата, и си попълних каквото трябва – връзките ми нищо не ми спестиха… Освен нелюбезното отношение и опашките. А защо? Защо трябва с връзки да се постига това, което би трябвало да е право на всеки български гражданин?

Епилог

ЛелкаКак се избират “лелките”? Това никак не е лесна работа! Трябва да минат през всевъзможни тестове. Процедурата е следната: дават на всяка кандидат-лелка по един щастлив от живота човек и тази, която успее да стъжни деня на своята жертва най-бързо и най-много, е одобрена. Разбира се, следват и други изпитания, за да бъде назначаването факт – по липса на любезност, презрително отношение, гледане отвисоко, теория и практика на бюрокрацията, удължаване на почивките, забавяне на началото на работното време и подраняване с приключването му… и още много такива. Тези, които преминат успешно, са вече щатни държавни служителки. Ха наздраве!

 

Подобни статии

Новини от 24 април

Дженифър Анистън, жени геймъри и гола снимка на Мадона... [още]
Кой е най-щастлив от хубавото време

Отговорът ще ви изненада... [още]
Тихо се сипе първият сняг

Шаро е малък и не знае какво е сняг. Не знае как се почистват и обезопасяват... [още]
Анти-Нобелови награди 2008

Можеш ли да получиш Нобелова награда, ако откриеш, че в присъствието на хора... [още]

Последно добавени:

THE SHIVAS + COMASUMMER в Бургас

На 20 август на закритата сцена на "Бар без име"... [още]
Rocket Psyence Night на 14 май

Новите български музикални проекти... [още]
100-те унгарски цигулки: музика за слушане и за гледане

Билетите започват от 30 лева, а шоуто в НДК е гарантирано! [още]

Най-новите

Даво Гарсия за зумба, емоциите и трениро

News image

Една латиноамериканска ср...

А ти опита ли Gillette Fusion Proglide с

News image

Ново от Gillette...

THE SHIVAS + COMASUMMER в Бургас

News image

На 20 август на закр...

Честит август!

News image

Няколко снимки на Сара Са...

Калъфче за клечки за зъби

News image

Това е едно от нещата, за...

Летен стил: шапка за плажа

News image

Плажен стил...

Лято с Елизабет

News image

Ако ти трябва вдъхновение...

Изкуството на тройката: разказ от първо

News image

Карли разказва от личен о...

Британска инвазия на SPIRIT of Burgas 20

News image

KWABS, STEREO MCs и MILOW...

35 начина да изгорим мазнините на корема

News image

Гореща лятна тема...
За нас:

  • Vratovrazka.bg - онлайн списание само за мъже!
  • Защото ние сме мъже. Нека се забавляваме заедно!

Авторско право:

©2006-2009 „Уеблинк Медиа“ ООД Всички права запазени. Всички текстове и изображения, публикувани в vratovrazka.bg са собственост на „Уеблинк Медиа“ ООД и техните партньори и са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Използването и публикуването цялото съдържание на сайта или на част от него без разрешение/откупено авторско право от „Уеблинк Медиа“ ООД е забранено. Условия за ползване.

За реклама

reklama@vratovrazka.com

тел: +359895795740

Допълнителна информация