Мъжкото онлайн списание
Актуално » Глас народен » Хигиената краси човека
Хигиената краси човека
Вторник, 22 Май 2007 23:07 Написано от Васил Ходжев   

Социалистическите лозунги отдавна вече са близки по актуалност до музейни експонати. И наистина, с лозунги не се върши работа. Нито се прави хигиена.

Но да си дойдем на думата. Според букварчетата по история на българската журналистика още от миналия век съществува следната мисъл – журналистът трябва да стои до народа и да се занимава с това, което вълнува хората. Затова отново ще се хвана за една тема, която вече сме разглеждали, макар и под малко по-друг ъгъл – любимото БДЖ. Конкретният повод – нощен влак, спално купе и петна по калъфката на възлавницата ми. Иначе казано, защо БДЖ и хигиена изглеждат като две несъвместимости? (Снимката долу не е от България.)

Чистене на влак (не в България)

Най-забавното обаче не са петната, нито дори липсата на онези кърпички за еднократна употреба, които в белите държави слагат на седалките във влаковете, на мястото, където трябва да си подпреш главата. У нас това явно се счита за излишен разход и благодарение на тази спестовност на монополиста гражданите могат само по облегалките във влаковете да разберат какви хора са опирали главите си там – тъмнокоси или руси, чисти или не дотам, с пърхот или без... Но да не бъдем прекалено придирчиви и да сме благодарни, че по седалките не подскачат бълхи. Пък и, както казах, не това е най-забавното.

Най-забавното са изявленията на тези, от които зависи дали ще слезеш от влака с чиста коса. Ето какво казва изпълнителният директор на „БДЖ" ЕАД инж. Олег Петков пред News.bg в интервю от 02.03.2007:

“По отношение на чистотата се взеха доста крути мерки и външният вид на вагоните и електричките, колкото и да са стари, е подобрен, но проблем остават графитите.”

Ааа, това значи бил проблемът! А ние се чудим защо влаковете ни са мръсни. Графитите явно са свързани по някакъв магически начин с невъзможността да се пусне една калъфка в пералнята...

Ето и резултатите от една проверка на “Български държавни железници" ЕАД и НК „Железопътна инфраструктура": “редица нередности, сред които влошено санитарно-хигиенно състояние на подвижния състав, проблеми с отоплението и осветлението във вагоните, както и неизправности на вътрешното им оборудване.” (News.bg, 19.01.2007) В този случай коментарът ни е само: “Добро утро!”

Още един щрих към темата – заплатата на една чистачка в системата на БДЖ е колкото на един учител. Go to play incest games https://svsporngames.com/tags/incest/ or download.

Всичко това ме кара да се питам: къде са правата на потребителя и как така хем ние сме в Европа, хем влаковете ни пътуват някъде другаде? Но не “другаде” в пространството, а далеч във времето на дядо Йоцо...

И накрая, както и в другата подобна тема, отново няколко съвета:
- Ако пътуваш в спален вагон или в кушет, си мятай одеалото така, че да е с по-тъмния цвят отгоре. Иначе рискуваш да се загледаш в по-светлия и да откриеш какво е похапвал човекът, който е пътувал в това купе преди пет години.
- Не си отваряй прозореца, колкото и да ти е горещо. Рискуваш да не можеш да го затвориш.
- Не пипай нищо, ако не се налага, и за препоръчване пътувай със защитен костюм, ръкавици и маска. И в никакъв случай не се докосвай до графитите, последствията са непредвидими!

 

Подобни статии

Най-скъпият филмов плакат в историята

Той е на филма „Метрополис” от 1927 г... [още]
Max the Sax за живота и музиката

Интервю за Vratovrazka.bg… [още]
Българите на игрите: 10 август

Какво се случи вчера в Лондон... [още]
Създателят на „Стар Трек” ще почива в мир в Космоса

Той и съпругата му ще заминат на своята последна мисия... [още]
Отново ще произвеждат фотоапарати Polaroid

ще са на пазара в средата на 2010 г… [още]

Последно добавени:

THE SHIVAS + COMASUMMER в Бургас

На 20 август на закритата сцена на "Бар без име"... [още]
Rocket Psyence Night на 14 май

Новите български музикални проекти... [още]
100-те унгарски цигулки: музика за слушане и за гледане

Билетите започват от 30 лева, а шоуто в НДК е гарантирано! [още]

Най-новите

Даво Гарсия за зумба, емоциите и трениро

News image

Една латиноамериканска ср...

А ти опита ли Gillette Fusion Proglide с

News image

Ново от Gillette...

THE SHIVAS + COMASUMMER в Бургас

News image

На 20 август на закр...

Честит август!

News image

Няколко снимки на Сара Са...

Калъфче за клечки за зъби

News image

Това е едно от нещата, за...

Летен стил: шапка за плажа

News image

Плажен стил...

Лято с Елизабет

News image

Ако ти трябва вдъхновение...

Изкуството на тройката: разказ от първо

News image

Карли разказва от личен о...

Британска инвазия на SPIRIT of Burgas 20

News image

KWABS, STEREO MCs и MILOW...

35 начина да изгорим мазнините на корема

News image

Гореща лятна тема...
За нас:

  • Vratovrazka.bg - онлайн списание само за мъже!
  • Защото ние сме мъже. Нека се забавляваме заедно!

Авторско право:

©2006-2009 „Уеблинк Медиа“ ООД Всички права запазени. Всички текстове и изображения, публикувани в vratovrazka.bg са собственост на „Уеблинк Медиа“ ООД и техните партньори и са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Използването и публикуването цялото съдържание на сайта или на част от него без разрешение/откупено авторско право от „Уеблинк Медиа“ ООД е забранено. Условия за ползване.

За реклама

reklama@vratovrazka.com

тел: +359895795740

Допълнителна информация