Мъжкото онлайн списание
Актуално » КултурЛайф » Предколедно музикално пътешествие с Енио Мориконе
Предколедно музикално пътешествие с Енио Мориконе
Сряда, 11 Декември 2013 07:51 Написано от Славена Захариева, Васил Ходжев   
Енио Мориконе
Маестро Енио Мориконе излезе на сцената след кратко представяне, без церемонии и без да кара публиката да го чака. Излезе, зае мястото си пред оркестъра под звука на аплодисментите и даде знак на музикантите да започнат с темата от “Недосегаемите”. Музиката изпълни притихналата зала с настроението на една отминала епоха и с драматизма на вечния сблъсък между доброто и злото, докато публиката все още осъзнаваше, че там, на сцената, самият Енио Мориконе дирижира изпълнението на собствената си филмова музика.

А когато той дирижира произведенията си, можеш да си сигурен, че ги слушаш точно така, както авторът им е искал да звучат. Това беше споделил Маестрото предишния ден на пресконференцията по повод концерта.

Познатите мелодии следваха една след друга, а ръкоплясканията се вмъкваха възторжено между изпълненията. Началната тема на “Добрият, лошият и злият”, лиричната “Chi Mai”, незабравимата мелодия от “Имало едно време на запад” - една след друга следваха все по-хващащи за гърлото изпълнения. А Маестрото дирижираше с познатата си енергия и липса на каквато и да било претенциозност. Една истинска легенда в света на музиката, един гениален композитор, който дирижира собствената си музика с лекота и настроение само на няколко метра от теб - това не е нещо, което виждаш всеки ден. И всички, които бяха на концерта на 10 декември в зала “Арена Армеец”, това беше наистина уникално.

За “Имало едно време на запад” на сцената излезе и сопраното Сузана Ригачи, за да зазвучи музиката с цялата красота на нейния вокал. Все едно си в самия див запад, само че не виждаш картините пред очите си, а си ги представяш под звуците на музиката. И тя сякаш е още по-красива, отколкото във филма, защото картините, които виждаш с ума си под звуците на музиката, са много по-живи от онези, които ти дава кино екранът.

Всяко следващо изпълнение рисува нови картини и те пренася на някое от многобройните филмови места, от които музиката на Енио Мориконе е станала неразделна част.

Едно от прекрасните изпълнения беше и солото на Теодосий Спасов на кавал, което внесе още нещо неповторимо и специално в този неповторим и специален предколеден концерт.

Концерт, който за всички присъстващи свърши твърде рано. Публиката не искаше да пусне Енио Мориконе да си тръгва от сцената и го извика за три биса, след които концертът пак изглеждаше твърде кратък. Просто защото прекрасните музикални преживявания винаги изглеждат прекалено кратки и всичките бисове ти се струват недостатъчни.

Маестро Енио Мориконе беше основната съставка на този прекрасен микс от музика и настроение, но трябва да споменем и прекрасните музиканти от оркестъра и хора на Класик ФМ, които бяха на висотата на гениалния си диригент.

Другото нещо, което направи концерта прекрасен, беше чудесната организация на организаторите от “Ивент Зона”, която даде възможност на всички да се насладят на прекрасното събитие.

След концерта си тръгнахме с настроение, което беше хем коледно, хем приповдигнато по онзи особен начин, по който красивата музика те кара да си тананикаш, след като си я слушал. Една предколедна музикална приказка...
 

Подобни статии

Новини от 23 март

За Google Chrome, интернет и Кейт Ъптън... [още]
Видео: първите човешки стъпки на Луната

То е с подобрено качество, по случай годишнината от полета на „Аполо 11"... [още]
Нелегалният даунлоуд и музикалната индустрия

Свалящите музика плащат повече за нея... [още]
Пинокио и политиката

За съжаление лъжливият растящ нос е научна фантастика... [още]

Последно добавени:

THE SHIVAS + COMASUMMER в Бургас

На 20 август на закритата сцена на "Бар без име"... [още]
Rocket Psyence Night на 14 май

Новите български музикални проекти... [още]
100-те унгарски цигулки: музика за слушане и за гледане

Билетите започват от 30 лева, а шоуто в НДК е гарантирано! [още]

Най-новите

Даво Гарсия за зумба, емоциите и трениро

News image

Една латиноамериканска ср...

А ти опита ли Gillette Fusion Proglide с

News image

Ново от Gillette...

THE SHIVAS + COMASUMMER в Бургас

News image

На 20 август на закр...

Честит август!

News image

Няколко снимки на Сара Са...

Калъфче за клечки за зъби

News image

Това е едно от нещата, за...

Летен стил: шапка за плажа

News image

Плажен стил...

Лято с Елизабет

News image

Ако ти трябва вдъхновение...

Изкуството на тройката: разказ от първо

News image

Карли разказва от личен о...

Британска инвазия на SPIRIT of Burgas 20

News image

KWABS, STEREO MCs и MILOW...

35 начина да изгорим мазнините на корема

News image

Гореща лятна тема...
За нас:

  • Vratovrazka.bg - онлайн списание само за мъже!
  • Защото ние сме мъже. Нека се забавляваме заедно!

Авторско право:

©2006-2009 „Уеблинк Медиа“ ООД Всички права запазени. Всички текстове и изображения, публикувани в vratovrazka.bg са собственост на „Уеблинк Медиа“ ООД и техните партньори и са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Използването и публикуването цялото съдържание на сайта или на част от него без разрешение/откупено авторско право от „Уеблинк Медиа“ ООД е забранено. Условия за ползване.

За реклама

reklama@vratovrazka.com

тел: +359895795740

Допълнителна информация