Как да си избереш точния парфюм

0
183

Парфюм

Реклама

Парфюмът е нещо, с което хората малко или много те асоциират. Миризмите имат свойството да остават за дълго в паметта и да предизвикват спомени за хора, места и случки.

Затова изборът на парфюм е важна и сериозна задача.

Само че повечето от нас не си мечтаят да обикалят козметичните щандове, да душат малките картончета и да отбиват атаките на любезни, но понякога твърде напористи консултанти.

Как да направиш преживяването „избор на парфюм” по-приятно?

Първо – избери си типа аромат

Това можеш да го направиш още у дома, преди продавачките да те обсадят с настойчиви въпроси дали си търсиш нещо определено.

За да си избереш типа аромат не ти е необходимо да си парфюмериен експерт. Всъщност това решение е доста просто и зависи от две неща: за каква обстановка ти трябва парфюм и какво искаш да кажеш на света с парфюма си. Затова забрави за момент сложните описания на различните нотки на ароматите и си отговори на тези два въпроса.

Определи сам за себе си – дали си търсиш аромат, който да отива на дънки, тениска и маратонки и да ухае на чисто и свежо? Или може би искаш да си избереш парфюм, който да отива на панталон, риза и нощен живот? Или ти трябва нещо съвсем дискретно за работа?

След като решиш какъв тип аромат ти трябва, можеш да го обясниш на консултантите в магазина, както се казва, „със свои думички” – „Трябва ми силен, специфичен аромат за излизания.”

Второ – пробвай различни миризми…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here