8 факта за коженото яке

0
136

Diesel
Модел на Diesel

Реклама

С наближаването на пролетта идва моментът, в който ще захвърлим тежките палта и обемните якета и ще се върнем към по-леките и удобни дрехи. Това е и моментът, в който отново можеш да посегнеш към коженото си яке. Или, ако нямаш такова, да обмислиш една такава покупка.

Коженото яке има много важно място в модата и културата. То има и свойството да… Но да не избързвам. Ето няколко факта за коженото яке и неговата магия, която трае вече десетилетия:

1. Коженото яке, особено ако е черно и с класическа кройка, отива на по-голямата част от дрехите ти, което го прави много практично.

2. Ако искаш коженото ти яке да ти топли, ти трябва такова с подплата. Също така, колкото по-плътно стои якето по тялото ти, толкова повече ще топли (все пак вземи твоя размер, не два номера по-малък).

3. При коженото яке размерът е много важен – то трябва да стои по тялото ти, но не прекалено. Да не е впито, но и да не стои като на закачалка.

Rag and Bone
Модел на Rag & Bone

4. Коженото яке ти придава увереност и сексапил. То носи и усещане за лукс.

5. Вероятно една от причините за горния факт е, че кожените якета винаги са се свързвали с имиджа на лошо момче.

6. Кожените якета никога не са излизали от мода.

Hugo Boss
Модел на Hugo Boss

7. Под коженото яке можеш да носиш най-различни дрехи – риза, блуза с поло или полуполо яка, блуза с V-образно деколте. Можеш да добавиш и подходящ шал.

8. Панталоните, с които ще съчетаеш коженото си яке, също могат да са различни – дънки, спортен или по-официален панталон. Всичко зависи от кройката и стила на якето, както и от останалите дрехи и аксесоари.

Виж още: Вечното кожено яке

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here