Правило номер 1: никога, при никакви обстоятелства не опитвай този начин на отваряне на шампанско в пияно състояние!
След като уточнихме тази основна част, ето и стъпките към най-ефектното отваряне на шампанско, което можеш да си представиш – с нож. Или сабя, както е историческата практика.
Всичко започва на бойното поле преди повече от 200 години. По време на войните на Наполеон неговите войници имали обичай след всяка победа да отварят шампанско със сабите си. Бързо, ефектно и точно за след като си помел неприятеля.
Днес този начин се използва не само със саби. Може да се направи с голям и стабилен кухненски нож. Важно е и бутилката да бъда подходяща, т.е., да е стандартна бутилка за шампанско.
Виж как – в 10 стъпки на следващата страница! Ето и кратко видео за най-обща представа:
https://www.youtube.com/watch?v=M8RFRm_-WtU