Буден цяла нощ – как да се справим

0
357

Нощ

Реклама

На всички ни се е случвало да се лишим от здравия нощен сън в името на успеха. Причините могат да са много – от лошо планиране до продължително отлагане на неприятната работа. Резултатът е един – тази нощ няма да спиш. Но не е задължително това да се превръща в кошмара на живота ти. Всъщност безсънната нощ би могла да протече доста безпроблемно, ако се придържаш към нашия пътеводител за безсънни нощи:

Причините:

1) Имаш изпит, а снощи не си учил заради онази сладурана, която цяла нощ се опитваше да свалиш в дискотеката;
2) Имаш задача, която е трябвало да свършиш този ден, но главоболието и махмурлукът са ти попречили да се вземеш в ръце в по-ранните часове на деня;
3) Имаш да предадеш доклад или да изнесеш презентация, но си прекарал по-голямата част от следобеда в разцъкване на игрички в нета.

Независимо каква е причината, решението да останеш буден цяла нощ изобщо не е просто, тъй като на другата сутрин ти се налага да си свеж, за да обереш плодовете на нощния си труд. Необходима е стратегия.

Бойният план

Часовник

1. Подготовката:

Преди да започнеш бойната операция, подсигури безпроблемното ставане на на другата сутрин – навий си няколко аларми за събуждане. Би могъл да помолиш и някой приятел да ти звънне, за да провери дали не си се предал на съня.

Приготви си
материалите за другия ден – изглади си дрехите, почисти обувките, приготви си куфарчето/чантата, вземи си всички необходими и важни неща за утрешният ден.

Приготви си големи количества енергийна храна…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here