Какво да правиш, когато закъсняваш

0
514

Часовник

Реклама

За бизнес уговорка, за среща с приятели или за вечеря с гаджето – на всеки се е случвало да закъснее за нещо. Ако това ти е практика, на хората около теб вероятно никак не им е приятно, затова е добре да се постараеш да промениш този лош навик. Ако обаче се случва отвреме навреме, това е напълно нормално. Само трябва да намериш подходящо обяснение.

Ето как да поискаш извинение от хората, които те чакат, в зависимост от това колко време закъсняваш.

10 минути

Обади се, поискай извинение и кажи, че закъсняваш с пет минути. Това ще успокои хората, които те чакат, защото поне ще им покаже, че си на път към тях.

20 минути

Обади се, поискай извинение и дай обяснение за закъснението си. Кажи, че си тръгнал от вкъщи без портфейла или без телефона си и е трябвало да се връщаш. Дори и това да не успокои хората, които те чакат, поне ще им покаже, че си достатъчно загрижен, за да се обадиш и да обясниш.

30 минути

Обади се, поискай извинение и кажи на хората да започват без теб срещата/вечерята или каквото е събитието. Ако става дума за вечеря, можеш да си сигурен, че храната ще ги успокои и ще намали раздразнението им към теб.

40 минути

Обади се, поискай извинение и кажи, че трафикът е виновен. Всички ще разберат, че лъжеш, но най-вероятно и те са използвали тази лъжа, така че ще го преглътнат.

50 минути

Обади се, поискай извинение и дай обяснение, свързано с детето или домашния любимец.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here