5 неща, за които да намираш време през 2011 г.

0
508

laptop

Реклама

От утре до края на 2011 г. има 354 дни. Това са 8496 часа, които са равни на 203 256 минути и на 12 195 360 секунди. Това е доста време. И въпреки това е почти сигурно, че в някакъв момент ще се оплачеш, че времето не ти стига да направиш нещо-си.

Как да решиш проблема с липсата на време? Няма как да направиш денонощието 34 часа, но пък можеш да си опиташ да вмъкваш в 24-те, които имаш, нещата, които трябва и които искаш да правиш.

Тези 5 неща мога да са ти доста полезни, ако се опиташ да намериш време за тях:

1. Четене

Днес всички четем по много. Четем си sms-ите, мейла, четем и пишем във Facebook и Twitter, четем най-новите мисли на няколко блогъра, които следим. Всичко това е ОК, само че не за такова четене говоря.

Става дума за книги, списания, статии по въпроси, които са свързани с работата ти или просто са ти интересни. Ако си поставиш за цел да отделяш време за този вид четене, това не е просто време за натрупване на нови знания, но и инвестиция в социалните ти умения. Колкото повече си чел, толкова по-интересен събеседник ще си и толкова повече ще впечатляваш приятели, гаджета, колеги и потенциални бизнес партньори.

2. Време без телефон

Без обаждания и sms-и и без мейли. Времето, в което не си на разположение за никого, е ценност, която сме позабравили. А именно в такова време можеш да свършиш най-много работа.

Имаш да напишеш проект, да четеш за изпит или да свършиш някаква друга работа, която изисква съсредоточаване – най-добре е да го правиш в пълна тишина, без телефони и без да ставаш, за да свършиш нещо друго.

Дори можеш, ако режимът ти го позволява, да си определиш няколко часа всяка седмица, в които хората да знаят, че не си на разположение. Ще се изненадаш колко повече работа се върши по този начин.

Още…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here