Организирай пикник

0
565

Планина

Реклама

Със затоплянето на времето вариантите за забавления на открито стават все повече. Да похапнеш и да се поизлежаваш на някоя слънчева поляна звучи като чудесен вариант за мързелива неделя.

Ето няколко неща, които да имаш предвид, ако си решил да изненадаш приятелката си със „закуска на тревата” или пък смяташ да организираш пикник за цяла компания приятели.

1. Избери мястото

Мястото за пикник може да бъде всякакво – от парк до морския бряг. Зависи от това къде се намираш и как смяташ да стигнеш дотам. При всички случаи е добре да имаш представа за мястото и за евентуалните му лоши страни – твърде много насекоми например.

Опасности като змии и други животни може да изглеждат малко вероятни, но е добре да проучиш и това. Колкото по-познато ти е мястото, толкова по-добре.

2. Избери времето

Виж прогнозата, преди да си набележиш ден за пикник. Не избирай твърде горещо време, ако смяташ да сте на открито място без дървета.

3. Вземи всичко необходимо

А именно: чаршаф, одеало или плажна кърпа за постилане, слънцезащитен крем, вода, храна, някакво средство срещу ухапвания от насекоми.

4. Облечи се подходящо

Избягвай неудобни дрехи. Ако имаш любим панталон, който ти е отеснял, по-добре го остави за по-добри времена. Също така, зарежи късите гащи. Никой не би искал да види твърде много от теб, когато сядаш и ставаш.

Храната, напитките…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here