Как да организираш парти, без да се разориш

0
758

Как да организираш парти, без да се разориш

Реклама

Всички обичаме приятното прекарване с приятели. Само че да поканиш компанията си, близки, роднини, колеги и т.н. у вас, освен приятното прекарване, предполага и известни разходи.

Има обаче начини да организираш див купон или кротко събиране, без да се разориш. Ето как:

1. Не кани на обяд или вечеря

Обядът и вечерята предполагат пълно меню. Което ще ти струва и време, и средства.

Затова избягвай часовете, в които обикновено се обядва или вечеря, и вместо това покани гостите си на питие. Така не само ще си спестиш време, усилия и пари, но и ще имаш възможност наистина да се видиш с приятелите си, а не да прекараш вечерта около скарата с кюфтетата.

2. Помоли гостите да носят нещо

Дори и само пиене и мезета могат да утежнят бюджета ти, затова, когато каниш приятели, кажи им да донесат нещо.

Най-добре е когато хората си носят алкохола, тъй като вкусът на всеки е различен, а богатият асортимент от алкохоли ще ти излезе доста солен. Ако пък организираш вечер с близки приятели, спокойно можеш да им кажеш да носят и нещо за хапване.

Когато гостите си носят по нещо, ти можеш да се съсредоточиш върху други задължения на домакина като това да осигуриш достатъчно чаши, чинии и прибори, както и да не забравиш за салфетките.

3. Не купувай това, което можеш да заемеш

Не ти стигат чашите за 15-те човека, които си поканил? Това не е причина да купуваш. Просто помоли някой от по-близките си приятели да донесе няколко чаши.

Приятно прекарване

Когато имаш повод да почерпиш, нещата стоят по съвсем друг начин. Когато обаче просто искаш да събереш приятели вкъщи, няма нищо лошо да организираш нещата така, че всеки, включително и ти, да се включи в осигуряването на яденето и пиенето.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here