Оцеляване сред природата с презерватив

0
814

Презерватив
снимка: sxc.hu

Реклама

Презервативът е учудващо мултифункционално изобретение, което служи и за други неща, освен за контрацепция. Ако например се озовеш сред природата и ти се наложи да оцеляваш с малко запаси, е добре в раницата си да имаш няколко презерватива. Виж за какви полезни неща можеш да ги използваш.

Контейнер за вода

Латексовите презервативи са по-еластични, отколкото можеш да си представиш. Някои могат да се разтегнат до доста сериозни размери, което е добре, ако смяташ да използваш презерватива като контейнер за вода. Ако си внимателен и сръчен, в един презерватив можеш да събереш до 2 литра вода.

Проблемът с тази техника за оцеляване е, че презервативът лесно може да се скъса при най-малкия досег с остър предмет.

Това може да се избегне, като, преди да напълниш презерватива с вода, го сложиш в друг контейнер – раница, шапка, каска или дори чорап. Така пълниш вода в нещо като съд с двойни стени. Дори и в този случай обаче имай предвид, че конструкцията не е много стабилна.

Също така, преди да напълниш презерватива с вода, е добре да го разтеглиш малко, като го надуеш като балон. След като го напълниш, завържи отворения му край около нещо като молив, за да можеш после лесно да го развържеш.

И след всичко това не забравяй – водата, която си събрал сред природата, не винаги е подходяща за пиене. Така че, след като си напълнил няколко презерватива с вода, ще трябва да измислиш начин да я пречистиш. Най-лесно е, ако имаш метален контейнер и източник на топлина – в този случай можеш да я превариш.

Помощник при палене на огън…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here