Неочаквани гости: как да симулираш чиста къща?

0
557

План КУЧКА

Реклама

Да си признаем – ние, мъжете, не сме много по чистенето, поне не толкова, колкото би се искало на майките ни. Затова всеки път, когато някой реши да намине покрай нас без предупреждение, се изправяме пред един фундаментален въпрос: „Къде да прибера всички тези неща?!?”

За такива кризисни ситуации Vratovrazka.bg разработи единствения по рода си план, наречен „Коварни Указания по Чистене и Камуфлаж на Апартамента”, съкратено „КУЧКА”. Той се състои от 7 точки:

1. Не подреждай разхвърляни дрехи и книги – нямаш време. Вместо това събери чорапите от земята (не се притеснявай, на всеки се случва), прибери ги в някоя торба и ги скрий някъде. По-късно ще ги разгледаш и ще решиш кои са за пералнята.

2. Същото важи и за книгите – струпай ги на купчини на подходящо място, без да се мъчиш да ги подреждаш и сортираш. Ако имаш един куп бележки по бюрото, масата или на вратата на хладилника, също ги прибери, като оставиш разглеждането и изхвърлянето на излишните за по-късно.

3. Ако в кухнята мирише на готвено, запали ароматна пръчица. Ако нямаш, потърси дали не ти се намира някоя от следните подправки: индийско орехче, карамфил, канела. Ако имаш някоя от тях, сложи малко във вода и остави сместа да заври – това ще премахне миризмата. При всички случаи не забравяй и да проветриш.

4. Ако имаш домашен любимец, който оставя косми навсякъде, сложи си гумени ръкавици, намокри пръстите и мини с тях покривките на дивани и легла.

5. Не забравяй да дръпнеш пердетата, ако вече е тъмно – така не особено чистите прозорци няма да се забелязват.

6. Банята е място, където обикновено мръсотията си личи особено добре. И тъй като нямаш време за цялостно почистване, прикрий положението, като забършеш с мокра кърпа най-очевидните повърхности (казанчето на тоалетната, огледалото, поставките за козметика). Ако имаш време и да закачиш чисти кърпи, всичко ще изглежда много по-добре.

7. Не се извинявай за състоянието на дома си. Вярно, че винаги трябва да ти е чисто, но пък и гостите е редно да се обаждат предварително.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here