На почивка с приятели

0
795

Приятели

Реклама

Пътуването с приятели може да е както много забавно, така и проблемно. Често, когато са на път, хората приемат проблемите по-остро, което обтяга отношенията и в резултат на това е възможно приятелите да не останат приятели, след като са пътували заедно.

Има обаче няколко лесни начина да избегнеш тази опасност.

1. Избери внимателно с кого ще пътуваш

Приятелите ни не винаги имат същите интереси и идеи за приятно прекарване като нас и това е напълно нормално. Само че за пътуване и почивка е най-добре да избереш такива приятели, които имат поне подобни на твоите идеи за забавление.

Иначе казано, ако един от групата си представя почивката като излежаване на плажа и зяпане на мацките, друг – като редуване на скално катерене и сърф, а трети – като обикаляне по музеи, тези трима души очевидно ще имат разногласия по време на пътуването си.

Никой не казва, че когато пътуваш с приятели, трябва да правите едни и същи неща, но определено е по-лесно, когато идеите ви за почивката са поне сходни.

2. Обсъдете бюджета

Много е важно, преди да тръгнеш на път с приятели, да сте наясно какъв горе-долу бюджет ще изисква пътуването. Така всеки ще е подготвен за финансовата стойност на пътуването, което ще спести евентуални проблеми.

3. Обсъдете маршрута и програмата

Няма как всичко да е планирано, но винаги е добра идея да имате представа къде ще ходите и какво ще правите. Това е и още една възможност да синхронизирате идеите си за почивката, за да не се окаже, че цялата група е тръгнала с оборудване за гмуркане, а някой неразбрал си носи чадър и книжка за плажа. Не че в това има лошо, просто има вероятност неразбралият да се почувства изолиран и това да породи проблеми и разваляне на отношенията.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here