Малки ваканции

0
539

Пътна чанта

Реклама

Всеки има нужда от почивка от работа. Само че състоянието на икономиката, липсата на време и на пари карат много хора да отлагат ваканцията си, да работят на няколко места и да не намират време за себе си.

Това е разбираемо, само че рано или късно липсата на почивка се отразява както на настроението, така и на здравето и работоспособността. Затова експертите съветват: прави си малки ваканции.

Пътуване за четири дни или дори по-малко, смяна на обстановката и откъсване от всекидневните проблеми – това е нещо, което можеш да се опиташ да вмъкнеш в програмата си. Колкото по-кратка е почивката, толкова по-малко средства и време ще ти отнеме. Вярно, ще изисква по-внимателно планиране, защото времето е малко.

Тенденцията хората да си взимат по-кратки и повече на брой ваканции е световна и най-вероятно се дължи на икономическото положение в света, както и на съвременните работни навици. Все повече са хората, които не могат да си позволят да отсъстват от работа дълго време и затова предпочитат да си вземат кратки почивки, дори и за един уикенд, вместо една дълга ваканция.

Финансовите средства, времето и задълженията са неща, които трябва да се съчетаят много внимателно, ако искаш да си направиш малка ваканция. Но ако имаш възможност да заминеш, дори и само за уикенда, кратката почивка ще ти даде нови сили за следващата работна седмица.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here