Мъжете и чистенето

0
463

Мъж с прахосмукачкаВсе още има твърде много мъже, които смятат, че чистенето е женска работа. И когато на тези мъже им се наложи да живеят сами или с еманципирани приятелки, става интересно.

Реклама

Истината е, че да почистиш след себе си не те прави по-малко мъж. Напротив. Дори и да си облечен добре и да имаш подход към жените, в момента, в който някоя мацка дойде у вас и види, че спалнята ти прилича на спалнята на буен тийнейджър, тя най-вероятно ще реши, че има важна работа и трябва да си ходи.

Но не става въпрос само за жените. Поддържането на чистота около теб те прави дисциплиниран и подобрява организацията ти – все пак трябва да вмъкнеш чистенето в пълния си график. И в крайна сметка резултатът те кара да се чувстваш добре.

И понеже едва ли има много наръчници за чистене за мъже, ние направихме един кратък такъв – състои се само от 6 стъпки.

Стъпка 1: отвори си бира и си пусни музика.

Съвсем сериозно. Нали не очакваш, че следващият час-час и половина ще е забавен? Няма нищо забавно в бърсането на праха, затова имаш нужда от нещо, което да го направи забавно. Затова вземи една бира и пусни любимия си албум. Най-добре е нещо ритмично и бързо. Увеличи си го, колкото ти е кеф, стига да не е 2 през нощта.

Стъпка 2: разкарай всичко излишно

Няма смисъл да чистиш около боклуците. Затова първо прибери обувките и чорапите, които свали снощи по средата на стаята, и приготви за изхвърляне празните бутилки от последния купон. Сложи нещата по местата им, преди да започнеш същинското чистене.

Следващата стъпка…

снимка: Miika Niemelä, Flickr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here