Как да намалиш багажа си при пътуване

0
714

Накратко: като взимаш неща с повече от едно приложение.

Реклама

Бяла тенискаИзлишният багаж по време на пътуване е затруднение, което не винаги можеш да избегнеш, но пък можеш да се опиташ. Един от начините е да вземеш със себе си неща, които могат да служат за повече от една цел. Ето 5 такива идеи:

1. Бяла тениска

Обикновената бяла тениска е нещо, което може да ти послужи за много неща по време на пътуване. Можеш да спиш с нея, можеш да я използваш, за да увиеш нещо чупливо, а в случай на нужда можеш да я използваш и вместо хавлия.

 

Конец за зъби2. Конец за зъби

Освен че с него поддържаш устната си хигиена, конецът за зъби е и една доста полезна вещ. Той е достатъчно здрав, за да го използваш, ако имаш нужда спешно да завържеш нещо. Ако връзките на обувките ти се скъсат, можеш дори да го използваш вместо връзки, за да стигнеш до магазин, откъдето да си купиш нови. В случай на нужда можеш дори да го използваш за рязане на меки продукти като сирене и кашкавал.

 

Шампоан3. Шампоан

Той не е само за коса. Шампоанът на практика е сапун като всеки друг и в случай на необходимост може да се използва за миене и почистване не само на коса, но и на ръце, тяло, дрехи, чинии. Най-хубавата му страна е, че не заема толкова място, колкото пълен комплект от принадлежности за баня, а върши работа за много неща.

 

Тефтерче4. Тефтерче и химикал

Колкото и да сме дигитални, трябва да признаем едно нещо: батериите падат. На телефона си не винаги можеш да разчиташ, а понякога, особено ако си в чужда държава, може да ти се наложи да запишеш нещо. Или просто да ти потрябва лист хартия, с който да направиш например импровизирана тапа за отворена бутилка вино. С една дума, едно тефтерче заема малко място, а може да бъде много полезно.

 

Мултифункционално ножче5. Мултифункционално ножче

По време на пътуване често се случва да ти потрябва ножче, ножица, тирбушон или някакъв друг инструмент. Само че няма как да носиш цяла чанта с железария. Затова пък едно мултифункционално ножче е много подходящо за пътуване – заема малко място, а ти предоставя многобройни различни инструменти.

 

Оптимизиране на багаж

Не винаги е лесно едновременно да вземеш всичко необходимо и да не се натовариш като магаре. Но можеш да се опиташ с помощта на малко планиране, организация и няколко мултифункционални предмети.

снимки: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here