Как да поддържаш интересен разговор

0
857

Разговор

Реклама

Когато си говориш с някого, с когото току-що си се запознал, има едно съвсем просто правило, което ще те направи доста по-добър събеседник:

Избягвай тривиални въпроси.

„Какво работиш?“ и „Какво си завършил?“ са такива тривиални въпроси, които правят един разговор скучен. Всеки ще ти отговори на тях, даже може би има готов отговор, но никой не мечтае да си разказва CV-то, когато се запознава с нови хора.

Вместо това се опитай да задаваш оригинални въпроси, които провокират хората да помислят за нещо различно от професионалната си биография.

Въпросите, които можеш да зададеш, могат да са най-различни и много зависят от ситуацията, но ето няколко интересни примера: „Ако имаше всичките пари на света, кое е първото нещо, което би направил(а)?“, „Кое е най-голямото приключение в живота ти?“, „Кои са нещата, които те вълнуват?“, „Кое място на света винаги си искал(а) да посетиш?“.

Тези въпроси може да звучат малко странно за разговор с някого, с когото току-що си се запознал, но е възможно те да те отведат до доста по-интересен разговор от въпроса „Какво е работното ти време?“.

Идеята на по-интересните въпроси не е да шокираш събеседника си. Напротив, идеята е да го накараш да говори за нещо, за което той/тя и без това иска да ти разкаже.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here