Храни за пред компютъра

0
619

Храни за пред компютъра

Реклама

Ние знаем, а знаем, че и ти знаеш, че яденето пред компютъра е лоша идея. Първо, лошо е за килограмите, защото докато гледаш филм или разцъкваш някоя игра, не се занимаваш с разни излишни неща като броене на филии. Второ, защото ако омажеш мишката или разлееш нещо върху клавиатурата, това ще има определено отрицателни последици.

Обаче ние знаем, а и знаем, че и ти знаеш, че въпреки всички тези очевидни съображения на повечето от нас все пак им се случва да похапват пред компютъра.

Затова се заехме да открием кои са онези храни, които правят най-малко свинщина и които спокойно можеш да похапваш, докато си на компютъра.

1. Сандвичи

Но само ако увиеш единия край на сандвича в салфетка и го държиш така. И ако не се надвесваш над клавиатурата. Ако не спазваш тези изисквания за безопасност, пространството между клавишите ще се напълни с трохи. Относително безопасно е и да похапваш всякакви тестени неща, стига плънката им да е вътре, а не отгоре – не искаш, освен трохите, да чистиш и горчица от спейса.

2. Месо

Пържола, шунка, филе – тези неща са безопасни, ако нямат сос върху тях. А ако си съвсем приличен и ги ядеш с вилица, рискът да омажеш наоколо е на практика несъществуващ.

3. Плодове и зеленчуци

Стига да не са твърде сочни, всичко би трябвало да е наред. Сочните плодове като ябълки например ще капят и ще оставят лепкави следи по клавиатурата, което не е никак приятно. Салатите също са ОК, стига да нямат сос.

Какво още…

снимка: comprock, Flickr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here