Какво да правиш, ако те спрат пил

0
14256

Питие и ключове за кола
Съветите, изложени по-долу, по никакъв начин не представляват оправдание на шофирането под въздействието на алкохол. Напротив, това е практика, която дълбоко осъждаме.

Реклама

Никога недей да караш, след като си пил алкохол – това простичко правило ще ти спести много неприятности, включително и по-големи от законовите.

Ако все пак по някаква неясна и съмнително сериозна причина си се качил зад волана след няколко питиета и те спре полиция, ето как можеш да се опиташ да се измъкнеш от неприятната ситуация в зависимост от това колко точно си пил.

Ако си пил едно питие

Недей да ровиш за дъвка или за вода за уста. Вместо това отвори прозорците възможно най-бързо, за да може евентуалната миризма на алкохол да се разсее. Когато говориш с полицаите, постарай се да не дишаш много-много. Също така, приготви си документите възможно най-чевръсто, за да намалиш времето на разговора със служителите на закона. И бъди спокоен – нервността не изглежда добре в подобни ситуации.

Ако те накарат да духаш в дрегера, това не е повод за паника – след едно питие не би трябвало да имаш проблем.

Само в най-краен случай, ако наистина се налага, можеш да кажеш, че си пил една бира преди няколко часа. Нали разбра – бира, преди няколко часа.

Ако си пил две-три чаши

Същите неща важат и в този случай – проветри, не дишай много-много и бързо си приготви документите.

Тук вече при дрегера нещата не са много розови, защото не се знае дали той няма да отчете над допустимите 0,5 промила. Затова е най-добре да не се стига до проба. Това обаче не значи да откажеш да бъдеш проверен – за това има санкции, за които ще стане дума след малко.

Ако се измъкнеш от тази ситуация, все пак направи услуга на себе си и на света, паркирай някъде и си извикай такси.

Какво да правиш при пет чаши и какви са законовите санкции…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here