Как да изстудиш напитка за 2 минути

0
832

Кен

Реклама

Гостите идват след пет минути. Всичко е готово – от скарата вече мирише приятно, салатата е нарязана, масата е сложена. И изведнъж се сещаш – бирите си стоят в торбата, с която ги взе от магазина. И сигурно са с температурата на приятен зимен чай.

Преди да започнеш да репетираш извинения за топлата бира, прочети как можеш да изстудиш напитка за 2 минути според Адам Савидж – един от водещите на „Ловци на митове”. Методът може да се използва за изстудяване на каквито решиш напитки – в бутилки или в кенове.

Необходими пособия: кофа, вода, лед и сол.

Вземи кофата, напълни я с вода и разтвори малко сол в нея. След това добави всичкия лед, който можеш да намериш в камерата, и сложи напитките в кофата. За да съкратиш още повече времето за изстудяване, клекни до кофата и започни да „разбъркваш” бутилките или кеновете – движението им ще ускори изстудяването.

Този метод ще проработи и без сол, но времето ще е малко по-дълго. Както със сол, така и без методът ще спести време и напитките ще са готови много по-бързо, отколкото ако ги сложиш в камерата.

Кой метод за изстудяване на напитки колко време отнема:

В камерата – 20-25 минути

В кофа с лед – 10-15 минути

В кофа с лед и вода – 4-6 минути

В кофа с лед, вода и сол – 2 минути или малко повече

В кофа с лед, вода и сол и при раздвижване на бутилките или кеновете – 2 минути или дори по-малко.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here