7 съвета за лятната почивка

0
11052

Море

Реклама

Лятната отпуска е нещо, което всички чакаме с нетърпение. Затова е добре да планираме нещата така, че почивката да е пълноценна и да избегнем неприятни случки от всякакъв род.

Ето 7 неща, които можем да направим за една хубава лятна почивка:

1. Избери подходящо място за твоята ваканция

Не всяко място и не всеки плаж са подходящи за всички. Преди да избереш къде ще си почиваш, провери дали мястото е това, което ти искаш.

Изборът ти зависи от това в каква компания ще ходиш – с приятели, семейно, с гаджето и т.н.; както и от това какво би искал да правиш – да обикаляш баровете и дискотеките, да се разхождаш, да се занимаваш с водни спортове и т.н. В зависимост от тези неща можеш да проучиш кое е мястото за теб.

2. Вземи си хубава плажна кърпа

Под „хубава“ се разбира достатъчно голяма, мека и попиваща. Ако смяташ да прекараш повечето си време на плажа, вземи си и резервна за случаите, в които първата ще се намокри прекалено много.

3. Вземи си слънцезащитен продукт

Това е задължително условие за приятно прекарване през лятото.

Нанасяй продукта често и обилно. Нанасяй през 2 часа или след къпане, бърсане с кърпа, изпотяване.

4. Вземи си шапката и слънчевите очила

Главата ти е прекалено ценна, за да я оставиш незащитена от слънцето.

5. Не забравяй и репелента срещу насекоми

Няма как да се насладиш на почивката си, чешейки се по възможни и невъзможни места.

6. Пази нещата си на плажа

Отивай на плаж с възможно най-малко ценности. Също така, не забравяй, че освен да ги откраднат, на някои предмети може да им се случат и други неприятни неща на плажа – джаджите могат да се намокрят, напълнят с пясък и т.н.

7. Не допускай изгаряния

Слънчевите изгаряния са вредни, болезнени и развалят почивката ти. Затова бъди подготвен – носи си чадър, мажи се със слънцезащитен продукт и не се препичай в най-голямата жега (между 11 и 15 ч.).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here