5 начина да премахнеш стреса веднага

0
742

 Баскетболен кош

Реклама

Не става дума за натрупването на стрес в дългосрочен план, а за онези моменти, в които си толкова напрегнат, че си готов да зашлевиш сам себе си. В такъв момент ти трябва бърз и ефективен начин да се справиш със стреса. Ето не един, а цели 5 такива начина:

1. Потренирай

Ако имаш възможност, сложи маратонките и излез да потичаш. Тренировките спомагат за освобождаване на ендорфини и така ти помагат да се чувстваш по-щастлив и по-малко стресиран. Освен това, когато тренираш, тялото ти мисли, че си в опасност; че не тичаш за кеф, а защото спасяваш живота си. Затова тренировките всъщност ти помагат да се подготвиш за стреса и да се справиш с него по-бързо.

2. Посмей се

Но с глас. Бурният смях е едно от най-добрите средства за справяне със стреса. Затова намери начин да погледаш нещо смешно, прочети някой виц, разкажи го – изобщо, направи всичко, което ще те накара да легнеш на пода от смях. Стресът няма да има шанс.

3. Разкарай стреса, като вземеш решение

Много често онова, което ни стресира, е решение, което очаква да бъде взето. И когато става дума за нещо голямо и сериозно, е нормално да му отделиш повечко време. Ако обаче не е кой знае какво, постарай се да вземеш решение бързо. Не се мотай, просто реши. Това ще предотврати появата и натрупването на стрес.

4. Изключи си телефона

Постоянният поток от хора, които търсят вниманието и времето ти за нещо, може да бъде много стресиращ. Затова, ако можеш, изключи телефона си за малко. Дори да е за половин-един час. Мисълта, че никой няма да те занимава в това време, ще ти помогне да се отпуснеш и успокоиш.

5. Хапни

Но само ако си гладен. Когато са стресирани, хората често прекаляват с яденето и затова в тези моменти трябва да си особено внимателен какво слагаш в чинията си. От друга страна обаче, ако си гладен, това повишава нивото на стреса. Затова хапни нещо едновременно вкусно и полезно, без да преяждаш – това ще помогне за намаляването на стреса.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here