Пълната почивка

0
512

На пътНа всички понякога ни се иска да се отдадем на пълна почивка, което включва не само пътуване, но и отдалечаване от всичко познато, включително от познатите хора. Ако нямаш планове за почивка с приятели и нямаш сериозна връзка (в този случай, ако заминеш някъде сам, приятелката ти няма да е във възторг), често ти се иска да запрашиш нанякъде. Сам. 

Реклама

Без значение дали имаш желание да се откъснеш от познатото, да избягаш от обичайната си среда или просто се вдъхновиш от авантюристична жажда за приключения, за да организираш малкото си бягство, ти трябват няколко неща.

Първо, не заминавай сам някъде далеч с идеята да успокоиш някакво свое раздразнение или разочарование. Ако бягаш от скуката, добре, но ако бягаш от края на дълга връзка например, пътуването няма да ти помогне. Ако прибавиш към това и постоянни телефонни разговори с бившата вече половинка или с един куп успокояващи те доброжелатели, забрави за почивката. Идеята е да си устроиш приятно прекарване в момент, в който си спокоен и нямаш някакви проблеми – почивката не е мястото да ги решаваш.  

Защо да си сам? Е, пътуването с някого си има своите предимства и, както казахме, ако си имаш приятелка, по-добре заминете заедно. Ако обаче си свободен, по-добре е да не търсиш отчаяно някого, който да са навие да дойде, а да заминеш с идеята да се запознаеш с нови хора. Откриването на всичко ново и интересно е най-добрата почивка.  

Избери си вълнуващо място. Не е необходимо да си милионер, който може да си купи остров, за да отиде там на почивка. Има много интересни места, където можеш да отидеш, без да се разориш. Ако искаш да избегнеш тълпите, предпочети планинската почивка пред морето – хижа, екскурзионно летуване и т.н. Ако все пак държиш да е море, спри се на някое закътано място (това ще е трудно при скоростта, с която по Черноморието изникват хотели, но все още е възможно). Ако имаш възможност, отиди в чужбина – туроператорите предлагат доста изгодни почивки, особено в съседните държави, до които пътуването е по-евтино. Това е чудесен начин да се откъснеш от всичко за няколко дни и да се върнеш, пълен с енергия и интересни неща за разказване.

Оптимизирай багажа си…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here