Как да чакаш на опашката в магазина

0
727

ОпашкаЗамислял ли си се колко време прекарваш по опашки? В магазини, разни институции и къде ли не ни се налага да чакаме, наредени в примерна или хаотична (по-често) редичка. А колко точно време прекарваш по опашки? 273 дни от целия си живот, казва едно изследване на Visa UK.

Реклама

За тази цел от Mmd (Corporate, Public Affairs & Public Relations Consultants) ни дават следните съвети за етикета на магазинерските опашки. С тяхна помощ ще станеш далеч по-спокоен и недосегаем за раздразнението, което обикновено предизвиква у теб досадното редене. Защото да се редиш както трябва си е цяло умение!

Ето ги и съветите:

1. Промени начина си на живот.

Има малко неща, които са толкова вбесяващи, колкото да чакаш, докато човекът пред теб на опашката изпразва целия си портфейл, за да намери точни пари (ако, разбира се, не пише чек). Ако ще си старомоден и ще плащаш със стотинки, разпредели ги, докато си на опашката, преди да ти е дошъл редът.

Най-бързият начин да се оправиш с минимум разправии е, ако има такава възможност, да платиш с карта. Запомни PIN кода си, за да можеш да го използваш, възползвайки се от допълнителната бързина на услугата. Тези след теб на опашката със сигурност ще ти благодарят, тъй като редът им за плащане идва по-бързо.

Ако ти е трудно да запомниш PIN кода си, опитай се да избереш номер, който ти е познат, като например годината, в която си сключил брак или годината, в която е родена майка ти. Може и да я обърнеш (например 1982 става 2891).

Ако пък държиш да използваш чековата си книжка след дълга почивка, опитай се да попълниш колкото се може повече чекове, докато чакаш, за да намалиш максимално времето при касата.

2. Не си вдигай телефона.

Макар и това позвъняване да ти се струва много важно, помисли си за другите купувачи и касиерите. Макар и да умираш да споделиш последните клюки с най-добрия си приятел, клюкаренето пред една публика по неволя от изморени купувачи и служители на магазина може и да не е най-добрият начин да спечелиш симпатиите им.
Ако трябва да отговориш…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here