Как да почиваме качествено

0
53

Реклама

Лунапарк?5. Физическа активност

Няма по-добър начин да се разтовариш от напрежението, натрупано в работата, от една тренировка. Когато се съсредоточиш върху тялото си, умът получава ценна почивка, а фигурата ти – заслужено внимание. Затова не изключвай фитнеса от почивката си.

6. И малко интелектуална

Мозъкът ти ще си почине и ако го натовариш с нещо забавно, което няма общо с работата ти – (компютърна) игра, книга, интересен филм, каре белот, каквото ти хрумне.


7. Приятели

ПриятелиОбщуването с приятели също е безценна почивка. То е приятна емоция, която лесно ще те отърве от работния стрес. Всички имаме нужда от такова общуване, то е естествено, затова не трябва да го пренебрегваме нато начин на почивка.

8. Секс

Няма какво да се лъжем – заниманията в леглото са полезни в много отношения. Освен всичко останало, сексът освобождава от стреса, зарежда с положителни емоции и те прави няколко нива по-щастлив.

9. Неделя вечер

За много хора това е най-неприятното време от седмицата, защото новите пет работни дни тепърва предстоят. Опитай се да не се поддаваш на лошото настроение и довърши подобаващо почивката с някой филм, приятна вечеря или друго любимо занимание. Ако трябва да свършиш някаква работа за понеделник обаче, недей да отлагаш. Направи си кафе / чай или каквото обичаш и навреме седни да свършиш това, което трябва. Ако го направиш, може даже да си освободиш вечерта, за да си почиваш в съответствие с точка 8.

Иначе казано, именно качествената почивка е една голяма част от тайната на работоспособността.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here