Как да почиваме качествено

0
690

Повечето от нас нямат много време за почивка. Винаги имаме какво да свършим – я работа, я учене. И често, щом дойде уикендът или ваканцията, установяваме, че почивката понякога не се получава. Как да направим така, че след почивката наистина да се чувстваме отпочинали?

Реклама

1. Забрави за работата

Най-важното условие е напълно да се откъснеш от всичко, свързано с работата ти. Не позволявай каквито и да било мисли за задължения, крайни срокове и проекти да се намесят в почивката ти. Щом е петък вечер (или началото на ваканцията / отпуската), значи работата трябва да остане зад теб. Всяка мисъл за предстоящи задължения ще развали приятното ти прекарване.

2. Избери своята почивка

МореНедей да почиваш така, както те съветват приятели или както е решила приятелката ти. Разбира се, че с близките хора почивката е по-приятна, но това не означава, че трябва да се съгласяваш с всякакви идеи, които не ти допадат. Ако за теб почивката означава да се размажеш от гледане на филми вкъщи, не е нужно да приемаш предложения за скално катерене.

3. Разнообразието също е важно

Иначе казано, може все пак да пробваш катеренето. Еднаквостта на почивката също изморява, затова сменяй забавленията. Някои идеи може да не ти харесват, но други заслужават да им дадеш шанс.

4. Чистият въздух

Четирите стени са добра почивка, но най-много за един ден. Не забравяй, че навън също има някакви интересни неща и използвай някой уикенд, за да излезеш от града. Заведи приятелката си на хижа или организирай нещо с приятели. Почивката на открито не може да се сравни с нищо друго. Освен здравословното влияние на чистия въздух и движението, има страшно много неща за правене – от туризъм, през фотография, до вечер край огъня в приятна компания. Всичко е въпрос на въображение.

Физическа активност…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here