Бъди самоуверен!

0
1052

10) Социализирай се с всички.

Реклама

От шофьора на таксито до медицинската сестра на личния ти лекар. Това ще увеличи комуникационните ти умения и ще ти позволи да реагираш по-свободно в различни неочаквани социални ситуации, без да се панираш. Ще се научиш да комуникираш свободно с непознати, без паузи и неловко мълчание. Без да казваме е ясно, че това е много важно умение, което със сигурност ще повлияе на самоувереността ти!

Топка11) Участвай в неща, в които си добър!

С други думи, ласкай самочувствието си! Ако отдавна не си играл мач, но момчетата все още се събират в махалата да поритат, не пропускай да излезеш и да им покажеш колко добре нанизваше гол след гол едно време. Като правиш неща, в които си добър, по-лесно ще си повярваш, че наистина струваш, а това е изключително важно за твоето самочувствие и самоувереност.

12) Бъди позитивен.

Не се самосъжалявай. Не позволявай и на околните да те съжаляват. Говори предимно за успехите си и положителните си черти. Не се страхувай да ги подчертаваш пред околните. По този начин убеждаваш и себе си в собствените си възможности. Това не означава да говориш само за себе си и да се превърнеш в самохвалко – просто се оценявай по достойнство.

Винсент Ван Гог - "Автопортрет"И накрая: Не забравяй, че е изключително важно да знаеш точната си цена. Самоувереност без покритие няма да доведе до желаните резултати. Затова пък, веднъж откриеш ли перфектния баланс, животът ти ще бъде много по-интересен. Не спирай да се развиваш и работи върху слабите си места. Това определено ще повдигне самоувереността ти, а както казахме, това е нещо много важно! Ето какво е казал Винсент Ван Гог по въпроса:

„Ако чуеш вътрешния си глас да ти казва „Ти не можеш да рисуваш”, тогава на всяка цена рисувай и този глас ще замлъкне”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here