Бъди самоуверен!

0
1052

4) Научи нещо ново.

Не спирай да се развиваш – научи нов език, запиши се на курс по фотография, икономика… По този начин повишаваш своята конкурентноспособност и увеличаваш своята самоувереност. Разбира се, развивай се в посока, която ти е интересна, не е задължително да се развиваш единствено в рамките на професионалното си поприще.

5) Тренирай!

Изключително важно за един мъж е да бъде във форма. Тренировките не само ще повишат твоето самочувствие, но и ще подобрят начина, по който изглеждаш. Добрата физическа форма е един от най-добрите източници на самочувствие. По време на тренировка се отделят ендорфини, които повдигат самочувствието, а в дългосрочен план те карат да се чувстваш способен да се справяш с предстоящите проблеми.
Тренирай!
6) Поддържай външния си вид.

Занемаряването на външния вид е сигнал за опасна загуба на самочувствие и означава, че е дошло време за промени в живота ти. Начинът, по който изглеждаш, е начинът, по който светът те вижда, затова не се занемарявай в никакъв случай! Ако отделяш малко време, за да се приведеш в добър външен вид, това със сигурност ще повиши самоувереността ти! Когато изглеждаш добре, другите го забелязват.

Реклама

7) Намери си подходящи приятели.

Много е важно приятелите ти да те уважават, както и ти тях. Това увеличава и твоята, и тяхната самоувереност.

Развивай се!8) Развивай способностите си!

Не занемарявай своите способности. Ако можеш да рисуваш или пееш или обичаш бодибилдинга, не спирай да се развиваш, дори и да работиш нещо различно. Т.е. не позволявай на работата да отнеме цялото ти свободно време. Така ще се развиеш като балансирана личност.

9) Бъди в крак със света

Чети/гледай/слушай новините и бъди в крак със случващото се около теб. Научавай по нещо ново всеки ден. Изгради си мнение по различни въпроси – от новото предаване, което стартира по някоя от телевизиите, до външната политика на страната. По този начин ще поддържаш връзка със случващото се и ще можеш свободно да разговаряш по различните теми, които изкачат в ежедневните разговори, без да изглеждаш некомпетентно…

Социализирай се…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here