Бъди самоуверен!

0
1052

ПиронПървия път, когато забиваш пирон, движенията ти са неуверени, колебливи, внимаваш да не си удариш пръста, внимаваш да не изкривиш пирона – отвсякъде се вижда, че ти липсва самоувереност в това, което правиш.

Реклама

След време нещата добиват рутина, ударите стават прецизни, вероятността за грешка – минимална, а успехите от предишните успешно забити пирони са гаранция, че и с този ще успееш.

Когато обаче си твърде самоуверен, забиваш пирона без абсолютно всякакво внимание, докато си говориш с някой приятел, и махаш уверено с чука – е, тогава вече си удряш пръста. Не е задължително да бъде пирон, разбира се. Същото важи и за всяка една ситуация, в която попадаш.

Иначе казано – БАЛАНС. Ако нямаш достатъчно самоувереност, то всяко едно ново начинание буди у теб хиляди колебания дали ще се справиш и как ще се справиш. Ако обаче си прекалено самоуверен, може да прецениш неадекватно собствените си възможности и това да те накара да се нагърбиш със задачи, които не са по силите ти.

Самоувереността ти се влияе от всичко, което вършиш. Съответно успехите, които постигаш, я повишават, а неуспехите ти я понижават. Ето и начините, които vratovrazka.bg предлага за повишаване на самочувствието ти!

1) Оценявай успехите си.

Напомняй си всеки ден за успехите, които си постигнал в любовта, на работа, в социалния и финансовия си живот. Записвай си, ако ги забравяш. Важно е обективно да можеш да погледнеш към успехите си и да можеш да си кажеш,че си ги заслужил.

Постигай целите си2) Поставяй си цели и ги постигай!

Един от най-добрите начини да повдигнеш самочувствието си е да постигнеш целите, които сам си си поставил. След като свършиш тежката работа (например свалил си 10 килограма, изпълнил си някое отдавна забравено обещание и т.н.), отбележи си успеха и му се порадвай!

3) Приемай провалите!

Никой не е застрахован от грешка или провал. Това е нормална част от живота. Много често се налага да научаваме нещата по метода на пробата и грешката. Така че провалът е нещо естествено и е много важно да можеш да го приемаш. В противен случай и най-малкото сътресение би могло да доведе до срив в личния ти свят и да срине самочувствието ти…

Научи…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here