Секси мацка! Трябва да си купя Ферари!

0
1011

Секси мацка! Трябва да си купя Ферари!

Реклама

Красивите жени ни карат да искаме луксозни и скъпи неща, твърдят учените. Спортни автомобили или дизайнерски часовници? Най-добре и двете.

Вероятната причина е, че като видим секси мацка, подсъзнателно започваме да мислим как можем да си позволим нещо скъпо, за да докажем, че сме финансово стабилни и следователно сме добра партия.

По-обикновено облечените и не толкова бляскави жени ни карат да мислим за по-всекидневни неща, например за списъка за пазаруване за дома.

Това показват резултатите от проучване на университета VU в Амстердам.

В него повече от 100 млади мъже били представени на жени-изследователки, които ги помолили да запомнят нещата от един списък. Списъкът включвал предмети за домакинството като кърпи и чаши и луксозни неща като имения и автомобили Maserati.

В някои случаи изследователките били облечени в дънки и маратонки, а в други – в мини поли и блузи с дълбоки деколтета.

Когато жените били с дънки, необвързаните мъже по-добре запомняли по-тривиалните неща от списъка. Когато обаче мацките били по-секси, мъжете запомняли по-добре луксозните стоки.

При женените мъже не се забелязвала особена разлика при различните жени, от което учените направили извода, че необвързаните мъже са запомняли луксозните стоки при секси мацките, за да се опитат да ги накарат да ги забележат.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here